Keukenopstellingen

Keukens zijn er in veel verschillende opstellingen. Maar wat is het verschil tussen al die opstellingen? En welke keukenopstelling past het beste bij u? Wij vertellen u graag meer over keukenopstellingen en de mogelijkheden ervan! Ontdek het bij CVT Keukens.

Rechte keuken

Beschikt u over een smalle ruimte voor de keuken? Dan is een rechte keuken perfect voor u. Een rechte keuken heeft een efficiënte indeling en verbruikt slechts één wand. Een keuken in een rechte opstelling heeft veel variatie. Zo zijn er grote en kleine rechte keukens en kunt u met verschillende materialen een persoonlijke touch creëren.

Rechte keuken

Hoekkeuken

Hoekkeuken

Een hoekkeuken heeft ook een erg efficiënte indeling. Deze keukenopstelling neemt slechts twee wanden in beslag, waardoor deze opstelling in vele ruimtes past. Een hoekkeuken met raam zorgt bovendien voor een ruimtelijke en open opstelling. Hoekkeukens zijn zowel voor grote als kleine ruimtes erg geschikt.

L-keuken

Een L-keuken is een variant op de hoekkeuken. Het verschil met de hoekkeuken is dat een L-vormige keuken aan één wand langer doorloopt en aan de andere wand is de keuken korter. Een L-keuken is ideaal voor u als u over een lange en korte wand beschikt voor uw keuken!

L-keuken

Parallel keuken

Parallel keuken

Een parallel opstelling in de keuken is voor de wat grotere ruimtes. Een parallel keuken houdt namelijk in dat er twee rechte keukens tegenover elkaar staan. Belangrijk is wel dat er voldoende bewegingsruimte tussen de keuken zit. Echter mag deze ruimte ook niet te groot zijn, want dan moet u te veel bewegen tijdens het koken.

U-keuken

Een U-keuken is ideaal als u van koken houdt en graag een grote keuken wenst. Een U-keuken neemt drie wanden in beslag en is lekker ruim. Wel belangrijk hierbij is dat er voldoende bewegingsruimte is, maar niet te veel.

U-keuken

Schiereiland keuken

Schiereiland keuken

Een schiereiland is ideaal als u een woonkeuken wenst, maar de ruimte te klein is voor een kookeiland. Een schiereiland zit namelijk met één kant vast aan de wand, waardoor er minder ruimte nodig is. En toch kunt u met een schiereiland heerlijk genieten. Plaats een aantal barkrukken en uw schiereiland is compleet!

Open keuken

Tegenwoordig zijn woonkeukens een ware trend. De keuken wordt steeds vaker betrokken bij de rest van het huis. Een open keuken is hiervoor tegenwoordig een trendsetter. Zo bent u niet meer afgesloten van de rest terwijl u staat te koken, maar kunt u nog steeds kletsen met uw huisgenoten of bezoek!

Open keuken

Keuken met kookeiland

Keuken met kookeiland

Een kookeiland is de laatste tijd steeds populairder geworden. Een kookeiland is een keuken in een open ruimte, waarbij er geen enkele kant aan de wand grenst. Een keuken met kookeiland heeft een ruimtelijke en luxueuze uitstraling. Een ander voordeel van een keukeneiland is dat het gezien wordt als een ware woonkeuken. Aan het eiland kunnen uw huisgenoten of gasten gemakkelijk plaatsnemen terwijl u kookt.

Keuken met bar

Door de trend van de woonkeukens zijn de keukens met bar ook steeds populairder. De beste keukenopstellingen voor een bar zijn de schiereiland en keukeneiland. Hier plaats je eenvoudig barkrukken aan en je geniet heerlijk van jouw keuken met eigen bar!

Keuken met bar

Keukenblok

Keukenblok

Wanneer u weinig ruimte tot uw beschikking heeft is een keukenblok een ideale oplossing. Een keukenblok is er in verschillende maten, zodat er altijd een bij u past. Een klein keukenblok past goed in de bijkeuken. Een keukenblok is ook los te koop, om wat extra opbergruimte te creëren.

Kleine keuken

Ook kleine keukens kunnen prachtig worden ingericht. Wanneer de keuken een kleine ruimte is, wordt er wat creativiteit van u gevraagd. U kunt bijvoorbeeld de hoogte in, door vele kastjes aan de muur te hangen. Ook voor inspiratie voor de kleine keuken, kunt u terecht bij CVT Keukens.

Kleine keuken

Waar rekening mee houden met het kiezen van een keukenopstelling?

Allereerst is het belangrijk om de afmeting te weten van de ruimte waar de keuken komt. In een grote ruimte past namelijk ook een grotere keuken. Houd ook rekening met doorloop. Staat u keuken vlakbij een deur? Dan is het belangrijk dat er vrij door de deur heen kan worden gelopen terwijl er wordt gekookt. Ook de opbergruimte in de keuken is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Bent u een echte thuiskok en bezit u veel keukenspullen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een grotere keuken om zo al uw spullen kwijt te kunnen.Thuis alvast kijken of uw ideale keuken in de ruimte past? Probeer dan onze 3D keukenontwerper!

Keukens op maat

Met een maatwerk keuken weet u zeker dat een keuken perfect past in de ruimte. Het is namelijk belangrijk dat u tijdens het koken voldoende bewegingsruimte heeft, maar ook niet te veel. Om zeker te zijn van een goede ergonomische keuken is een keuken op maat de beste keuken. Er wordt naar uw situatie en u persoonlijk gekeken en aan de hand daarvan wordt de keuken exact op u en de ruimte afgestemd.

Benieuwd geworden? Kom dan langs in onze showroom!

Wilt u meer weten over hoekkeuken of wilt u persoonlijk advies? Kom dan gerust langs in de winkel en ontdek de mogelijkheden. Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Dat is uiteraard ook mogelijk! Bestel dan eenvoudig ons gratis keukenmagazine en laat u inspireren.

Terug
Sluiten