Een open keuken in uw huis

Een open keuken kenmerkt zich door een open, ruimtelijk gevoel in uw woning en zorgt voor een gezellige sfeer in uw leefomgeving. Een open keuken loopt over in uw woonkamer, daardoor creëert u een knusse ruimte en wordt koken een sociale activiteit.

CVT Florian
next125 - NX 950 Keramiek beton grijs
next125 - NX 950 Keramiek grafiet
next125 - NX 902 Glas mat indigoblauw
next125 - NX 800 Solid polariswit (opstelling II)
next125 - NX 510 Zandgrijs fluweelmat
next125 - NX 510 Zandgrijs fluweelmat
SieMatic Urban SE Oak grafiet
SieMatic Pure SE 3003-R Mat zwart
SieMatic Pure SE 3003-R Goldbronce
SieMatic Pure S2+SE Individual
Elgia mokkabruin
CVT Elgia mokkabruin
CVT Domani
CVT Domani
CVT Esino

Open keuken of een half open keuken?
De voor- en nadelen op een rijtje!

Wij zetten enkele voor- en nadelen op een rij van de open keuken en de half open keuken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

De voor- en nadelen van een open keuken

In een open keuken is er sprake van een grote ruimte, waardoor uw keuken groter en ruimer oogt. Daarnaast zorgt een open keuken voor gezelligheid, aangezien u makkelijk contact kunt hebben met andere mensen. Erg handig als u vrienden of familie uitnodigt voor een diner!

Echter kent een open keuken ook enkele nadelen. Omdat de open keuken met uw woonkamer in verbinding staat kan een etenslucht zich gemakkelijk door het huis verspreiden. Denk ook aan eventueel stoom of vocht dat doortrekt naar andere ruimtes. Dit kunt u mogelijk verminderen door een goede afzuiging en ventilatie te installeren.

De voor- en nadelen van een half open keuken

Een half open keuken wordt gecreëerd door de keuken gedeeltelijk af te bakenen achter een wand. Ook een kookeiland kan de keuken visueel afbakenen van de eetkamer of woonkamer. Een half open keuken is ideaal wanneer u een opgeruimde uitstraling wilt creëren, gebruikte pannen zijn immers niet in zicht. Ook hebt u in de half open keuken zeker een mate van gezelligheid, u kunt namelijk nog steeds een praatje maken met de visite.

Een nadeel van de half open keuken kan zijn dat de ruimte minder groot oogt dan bij een open keuken. Daarnaast heeft u bij een half open keuken net zo goed last van nare geurtjes die zich in de woonkamer verspreiden. Zowel de keuken als andere ruimtes moeten bij een half open keuken apart verwarmd worden, dit kost extra energie.

Verschillende onderdelen in de open keuken

Eiland

In een open keuken met kookeiland kunt u zich helemaal uitleven. Een eilandkeuken past vrijwel bij iedere keukenstijl en zorgt voor een luxe en ruime uitstraling. Daarnaast zorgt een open keuken met kookeiland ervoor dat uw keuken een geheel vormt met de woonkamer.

Bar

Een open keuken met bar staat op bijna iedereen zijn wenslijst. Koken kunt u nu voortaan met het gehele gezelschap doen. Een open keuken met bar functioneert eigenlijk als een eettafel. U kunt er ontbijten, dineren met vrienden maar ook studeren behoort tot de vele opties.

Een open keuken in een kleinere ruimte

Een kleine open keuken is knus en gezellig. Het is daarbij belangrijk om uw keuken praktisch in te richten. In een kleine open keuken kan het dan ook slim zijn om bijvoorbeeld een ingebouwde kast in de muur te plaatsen, deze valt niet op en zorgt voor extra opbergruimte. Op deze manier creëert u toch een strakke, opgeruimde keuken.

Open keukens in verschillende kleuren en stijlen

Gaat u liever voor een landelijke open keuken die vaak in combinatie gaat met hout en natuursteen? Of toch liever voor een moderne keuken die zich kenmerkt door zijn strakke interieurstijl? CVT Keukens biedt open keukens in verschillende kleuren en stijlen aan. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte open keuken, deze is weer helemaal hip. De zwarte kleur geeft de keuken een luxueus tintje met daarbij een stoer randje. Toch liever een kleur die eenvoudig met andere meubels te combineren is? Dan zou de witte open keuken een goede keuze zijn. Het maakt niet uit welke keukenstijl uw voorkeur heeft, de open keukens van CVT Keukens zijn verkrijgbaar in alle stijlen. Bekijk de vele mogelijkheden vrijblijvend in een van onze showrooms.

Open keuken kopen

Zou u graag een open keuken willen aanschaffen en vraagt u zich af wat de prijs hiervan is? Deze zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte, de inbouwopties en uw persoonlijke wensen. Wilt u graag een prijsindicatie van de kosten voor uw nieuwe keuken? Maak dan een afspraak met een keukenadviseur van CVT of gebruik onze online budgetplanner.

Meer inspiratie opdoen?

Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van een open keuken? Laat u dan inspireren door CVT Keukens. Kom eens langs in een van onze showrooms of maak alvast online een afspraak. Onze adviseurs staan altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend advies. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw open keuken? Bestel dan het gratis keukenmagazine van CVT Keukens en ontvang een boek vol keukens.

Terug
Sluiten