Een open keuken in uw huis

Met een open keuken staat u altijd direct in contact met de woonkamer. Hierdoor wordt uw keuken een gezellige, open en sociale ruimte. Een open keuken is direct verbonden aan de woonruimte van uw huis. Op deze manier creëert u een sociale en open ruimte. Open keukens hebben nog veel meer voordelen. Daarnaast hangen er ook enkele nadelen aan dit keukendesign. Wij zetten beiden voor u op een rijtje.

 

De voordelen

·         Een open, gezellige ruimte: Met een open keuken creëert u een gezellige ruimte, waarmee u altijd in contact staat met de woonkamer.
·         Ruim en open gevoel: Deze openheid geeft een extra dimensie aan de ruimte. Indien u beschikt over een kleine keuken en een kleine woonkamer kan het zeer voordelig zijn om deze samen te voegen. Hierdoor creëert u extra ruimte en daarnaast bevordert de openheid het ruimtelijke aspect.
·         Contact: Of u nu met het gezin gaat eten of gasten over de vloer heeft, alleen in de keuken staan is nooit gezellig. Met een open keuken blijft u altijd in contact met de rest van uw eetgezelschap. Zo worden de bezigheden in uw keuken een stuk gezelliger.
·         Verlies de kinderen geen moment uit het oog: Vooral als u kleine kinderen heeft kan het directe contact met de woonkamer een groot voordeel zijn. Doordat u in dezelfde ruimte bent als uw kinderen kunt u ze op ieder moment goed in de gaten houden. Kattenkwaad en ongelukjes worden hierdoor gemakkelijk voorkomen.

U, L, of toch een eiland?

Open keukens zijn er in verschillende opstellingen. Denk bijvoorbeeld aan een grote hoekkeuken, een lange keuken langs een wand, of een opstelling met een keukeneiland. U kiest de juiste keuken voor uw woning door te kijken naar de beschikbare ruimte. Heeft u een lange, smalle ruimte? Dan is een keuken langs de wand een goed idee. Wilt u dat uw keuken beschikt over een kookeiland? Hiervoor heeft u een grote ruimte nodig, zodat er ook voor de rest van uw keukenapparatuur voldoende ruimte overblijft.

Kom naar een van onze showrooms

Wilt u meer inspiratie opdoen over de mogelijkheden voor een open keuken? Kom dan naar een van onze showrooms en laat u inspireren. Daarnaast staan onze professionele adviseurs altijd voor u klaar om u van advies op maat te voorzien.

Terug
Sluiten