Kleine keuken

Kleine keukens: slim omgaan met de ruimte

Door kleine keukens goed in te richten kunt u genieten van de keuken ook al is deze klein. Benut daarom de ruimte goed en werk bijvoorbeeld de hoogte in als dit mogelijk is. Een kleine keuken heeft daarnaast voordelen, zoals gebruiksgemak. U heeft minder onderhoud aan uw keuken en u kunt overal gemakkelijk bij. Graag vertellen wij u meer over deze keukenstijl en geven wij u een aantal tips en slimme oplossingen om uw kleine keuken optimaal in te kunnen richten.

Klein, maar fijn!

Kleine keukens zijn zo klein dat men creatief moet zijn om de keuken optimaal in te richten waardoor men toch veel plezier heeft van de keuken. In deze keukenstijl wordt vaak een rechte keuken geplaatst. Een rechte keuken beslaat één wand van de keukenruimte en hierdoor heeft men bijvoorbeeld minder ruimte om apparaten neer te zetten op het werkblad dan bij een hoekkeuken. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn om plezier te hebben van uw keuken. Met een aantal tips en slimme oplossingen creëert u toch veel ruimte!

Ruimte creëren

Alles in een kleine keuken draait om het optimaal benutten van de ruimte die er is. De grote vraag hierbij is vaak: ‘Hoe kan ik toch al mijn kookspullen kwijt in een kleine keukenruimte?’. Wij geven u graag een aantal tips:
-          Compacte apparatuur. Schaf compacte apparatuur aan waardoor u direct ruimte bespaart. Neem bijvoorbeeld een kookplaat met vier pitten in plaats van vijf. Hierdoor profiteert u van een ruimer werkblad. Denk ook na welke apparatuur u dagelijks gebruikt en welke zelden. Plaats alleen de apparatuur die u dagelijks tot vaak gebruikt in uw keuken om ruimte te besparen.
-          Gebruik brede lades. Wanneer u kiest voor bredere lades kunt u al tot 15% meer opbergruimte creëren. Heeft u genoeg ruimte voor een aantal kasten? Plaats dan ook diepere lades, want hiermee kunt u 30% meer ruimte creëren.
-          Gebruik hoogtes. Hiermee wordt bedoeld om zoveel mogelijk van de muur waaraan de keuken geplaatst wordt te benutten. Plaats bijvoorbeeld extra keukenkastjes boven het aanrecht. Zo krijgt u meer opbergruimte en weet u zeker dat u al uw kookspullen kunt opbergen.
-    Tot slot kunt u een kleine keuken ruimer laten ogen door het gebruik van lichte kleuren. Een lichte keuken lijkt namelijk altijd ruimer.

Werkblad vrijhouden

In iedere keuken staan wel een aantal keukenapparaten op het werkblad. Wanneer u een kleine keuken heeft is dit soms lastig, omdat men dan weinig ruimte overhoudt voor bijvoorbeeld het snijden van het voedsel. Dit kunt u oplossen door bijvoorbeeld een plank aan de muur op te hangen. Zet hier bijvoorbeeld de waterkoker en uw blender op en zo creëert u meer ruimte op het werkblad! Ook een groot blik met bijvoorbeeld scherpe messen of pollepel kunt u hierop plaatsen. Ga slim om met de ruimte van uw keuken en de ruimte die u heeft op het werkblad om een kleine, maar fijne keuken te creëren!

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u graag meer informatie over een kleine keuken of weten wat de mogelijkheden zijn? Kom dan langs in onze keuken showroom of maak een afspraak met een keukenadviseur van CVT Keukens en laat u informeren over deze keukenstijl.

Terug
Sluiten