Kosten keuken

Bent u toe aan een nieuwe keuken? Dan is het handig om een beeld te hebben van de kosten van de keuken, voordat u al bent verleid door uw droomkeuken. Maar wat kost een keuken? En welke onderdelen van een keuken bepalen de uiteindelijke kosten van de keuken? CVT Keukens vertelt u hier graag meer over!

Nieuw of renoveren?

Voor u een nieuwe keuken koopt, is het goed om eerst na te denken over waarom u een nieuwe keuken wilt. Misschien creëert u met een keukenrenovatie ook uw droomkeuken. De kosten van uw keuken om te verbouwen, kan erg verschillen. Het kan zijn dat alleen een nieuw aanrechtblad al voldoende is, maar wilt u de apparatuur vervangen en nieuwe keukenkastjes? Dan ligt de keukenrenovatie kosten alweer wat hoger.

Start hier de keukenbudgetplanner

Na uw registratie kunt u direct starten
Aanhef
Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en acties*

Wij verwerken uw persoonsgegevens conform ons privacybeleid. Dit beleid vindt u hier. Als u verder gaat met het invullen van het formulier gaan wij er vanuit dat u ons beleid heeft gelezen.

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

Welke elementen bepalen de prijs van de keuken?

Bent u er over uit en wilt u toch gaan voor een nieuwe keuken? Ook bij een nieuwe keuken zijn de kosten erg uiteenlopend. Maar welke elementen bepalen de prijs van een complete keuken? Allereerst is de afmeting een belangrijk aspect. Een grote keuken beschikt over een groter werkblad en meer keukenkasten dan een kleine keuken, wat de kosten van de keuken ook hoger maken. Niet alleen het formaat van het werkblad bepaalt de prijs, maar ook het materiaal. Een kunststof werkblad is bijvoorbeeld goedkoper dan een natuurstenen werkblad.

Ook de mate van luxe is een belangrijk element voor de totaalkosten van de nieuwe keuken. Kiest u bijvoorbeeld voor een normale kraan of een kokendwaterkraan? Gaat u voor een afzuigkap of werkbladafzuiging? Ook in de diverse apparaten zit er weer groot verschil in de kosten, dit is afhankelijk van het merk. Bij een A-merk keukenapparaat ligt de prijs hoger dan bij een C-merk.

Wat kost een keuken?

Nu heeft u een goed beeld bij de verschillende aspecten die de prijs bepalen van de totale kosten van de keuken. Maar bent u benieuwd naar de gemiddelde kosten van de keuken? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven omdat geen enkele keuken hetzelfde is. De prijs van de keuken is afhankelijk van onder andere het werkblad, de kasten en de apparatuur. Een keuken is echt maatwerk en dat de gemiddelde kosten van een keuken zijn sterk afhankelijk van wat uw eisen zijn.

Zo berekent u zelf de prijs van uw keuken

U weet nu welke elementen de totale prijs van de keuken bepalen. Met de keuken budgetplanner kunt u de kosten van uw nieuwe keuken berekenen. De budgetplanner berekent de prijs van uw nieuwe keuken aan de hand van afmetingen, materiaal, kleur, apparatuur, accessoires en kastindeling. Zo staat u niet voor een verrassing als u een keuken op het oog hebt.

Terug
Sluiten