Keuken met kookeiland

Een kookeiland in de keuken heeft talloze voordelen en is daarom een erg populaire keuze in Nederlandse huishoudens. Met een kookeiland creëert u namelijk veel ruimte om te koken en een eiland verbindt de keuken vaak met de woonkamer. Een keukeneiland staat los van de rest van de keuken en heeft hierdoor ook een open en ruimtelijke uitstraling. Bent u aan het nadenken over de opstelling voor de nieuwe keuken en wilt u meer weten over het kookeiland? Ontdek de talloze mogelijkheden en ontvang diverse keukeneiland inspiratie!

next125 - NX 960
CVT Florian
next125 - NX 950 Keramiek beton grijs
next125 - NX 950 Keramiek grafiet
next125 - NX 902 Glas mat indigoblauw
eiland keuken
next125 - NX 902 Glas mat polariswit
next125 - NX 902 Glas mat brons metallic
next125 - NX 902 Glas mat platina metallic
next125 - NX 800 Solid polariswit (opstelling II)
next125 - NX 800 Solid polariswit (opstelling I)
next125 - NX 620 Dennen natuur geborsteld
next125 - NX 510 Zandgrijs fluweelmat
next125 - NX 510 Zandgrijs fluweelmat
Moderne, greeploze keuken
next125 - NX 500 Safraangeel satijn
SieMatic Urban SE Oak grafiet
SieMatic Pure SE 3003-R Mat zwart
SieMatic Pure SE 3003-R Goldbronce
SieMatic Pure S2+SE Individual
Elgia mokkabruin
CVT Elgia mokkabruin
CVT Domani
CVT Domani
CVT Esino

Extra elementen in een keuken met kookeiland

Keuken met eiland en bar

Wilt u het kookeiland voorzien van een zitgedeelte? Ga dan voor een keukeneiland met bar. Een keuken met kookeiland en bar maakt de dagelijkse momenten in de keuken nog aangenamer! Wanneer u aan het koken bent kunt u gasten gezellig uitnodigen aan de bar van het keukeneiland. Ook kunt u hier natuurlijk ook zelf ontbijten of dineren. En een groot voordeel: u zit nu dichtbij de koelkast voor een verfrissend drankje!

Kookeiland met tafel

Wanneer u graag met meerdere personen dineert nabij de keuken, is een keukeneiland met tafel een geschikte optie. Een kookeiland met eettafel geeft net iets meer ruimte dan een bar. U kunt bijvoorbeeld kiezen om de eettafel dwars tegen het kookeiland te plaatsen. Ook is een kookeiland met tafel eraan vast (in het verlengde) een optie. Laat het werkblad van de keuken bijvoorbeeld doorlopen als tafel of kies voor een tafel die ‘uit’ het kookeiland komt. Met een keuken met eiland en tafel wordt de keuken de meest gebruikte plek in het huis.

Kookeiland met kastenwand

Een keukeneiland wordt vaak gecombineerd met een kastenwand. Enkel een kookeiland biedt vaak onvoldoende opbergruimte voor al het keukengerei, servies en de voorraad. Een keuken met kastenwand én kookeiland zorgt daarentegen wel voor genoeg ruimte. Zeker wanneer u kiest voor een kookeiland in combinatie met een hoge kastenwand.

Kookplaat en spoelbak

De kookplaat en spoelbak zijn twee van de meest belangrijke onderdelen in de keuken, die dus ook onmisbaar zijn in een keuken met kookeiland. Deze onderdelen zouden beiden in het eiland geplaatst kunnen worden. Bij een kookeiland met kastenwand wordt vaak gekozen voor een kookeiland met spoelbak óf kookplaat. In dit geval wordt bijvoorbeeld de kastenwand met spoelbak gecombineerd met een kookeiland met kookplaat. Wilt u liever een kookeiland met spoelbak in plaats van een kookeiland met fornuis? Ook dat is mogelijk! Een kookeiland met spoelbak en kookplaat is, vooral bij een groot kookeiland, een populaire keuze. Hierdoor heeft u alles direct bij de hand. U kunt het eiland natuurlijk ook laten dienen als werkeiland in de keuken.

Keukens met kookeiland in verschillende kleuren

Zwarte keuken met kookeiland

Een zwart kookeiland is tegenwoordig razend populair. Een keukeneiland in zwart geeft de ruimte een stoere en luxueuze uitstraling. Kiest u voor een zwart keukeneiland met matte afwerking? Deze komt perfect tot zijn recht in een industrieel interieur. Een zwarte keuken met kookeiland in hoogglans past daarentegen goed in een moderne of design keuken.

Witte keuken met kookeiland

Een keukeneiland in wit zorgt voor een open en ruimtelijke uitstraling in uw woning. De kookeiland in hoogglans wit zien we voornamelijk terug in moderne interieurs. Daarnaast heeft een kookeiland in wit het grote voordeel dat deze makkelijk te combineren is met andere kleuren en past bij diverse stijlen.

Keukens met kookeiland in verschillende stijlen

Moderne keuken met eiland

Kookeilanden kunnen in allerlei stijlen worden ingericht. Een kookeiland kunt u namelijk door bepaalde elementen nog beter aanpassen bij uw stijl. Heeft een moderne keuken met kookeiland uw voorkeur? Ga dan bijvoorbeeld voor een modern kookeiland met kookveldafzuiging. Hierdoor creëert u een strakke keuken met eiland.

Landelijke keuken met kookeiland

Heeft een landelijke keuken met kookeiland uw voorkeur? Denk dan aan klassieke elementen zoals een rek boven het eiland, waar u pannen, keukengerei of andere accessoires kunt ophangen. Naast een keukeneiland in landelijk en moderne stijl, kunt u natuurlijk nog vele andere kanten op. De mogelijkheden bekijkt u uitgebreid in een van onze showrooms.

Afmetingen van het kookeiland

De afmetingen van het kookeiland zijn uiteraard afhankelijk van de beschikbare ruimte en uw persoonlijke wensen. Bij een kookeiland in een kleine keuken is het belangrijk om goed te kijken naar de exacte beschikbare ruimte die de keuken biedt. U heeft namelijk ruimte nodig om goed te kunnen bewegen in de keuken en gebruik te maken van apparatuur zoals de vaatwasser. Bij een kleine keuken met kookeiland wordt vaak een minimale doorgang van één meter rond het kookeiland aangeraden. Hoe breed, smal of diep het kookeiland uiteindelijk wordt zal ook afhangen van of u hier zowel een spoelbak als kookplaat op plaatst.

Keuken met kookeiland kopen

'Wat kost een keuken met kookeiland?' is een veelgestelde vraag. De kosten van een keuken met kookeiland zijn afhankelijk van diverse factoren. De gemiddelde prijs van een keuken met kookeiland wordt namelijk bepaalt door het merk, materiaal, de apparatuur, opstelling en grootte. Wilt u graag een prijsindicatie van de kosten voor uw nieuwe keuken? Maak dan een afspraak met een keukenadviseur van CVT of gebruik online onze budgetplanner.

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u graag een kookeiland of er meer over weten? Kom dan langs in onze keuken showroom en maak een afspraak met een keukenadviseur van CVT Keukens. Laat u in de winkel inspireren en informeren over deze keukenopstelling. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw keuken met eiland? Bestel dan het gratis keukenmagazine van CVT Keukens en ontvang een boek vol keukens.

Terug
Sluiten