Genieten van koken met een kookeiland

Veel mensen denken tegenwoordig na over een kookeiland wanneer ze aan het kijken zijn naar een opstelling voor hun nieuwe keuken. Met een kookeiland creëer je namelijk veel ruimte om te koken en het kan de keuken verbinden met andere ruimtes. Ben jij aan het nadenken over de opstelling voor de nieuwe keuken en wil je meer weten over het kookeiland? Lees er hier meer over.

Past er een kookeiland in jouw keuken?

Wanneer jij een kookeiland in jouw keuken wilt plaatsen is het handig om met een aantal factoren rekening te houden:

  • Ruimte: ook al wil je nog zo graag een kookeiland, het is handig om goed te kijken naar de beschikbare ruimte die je keuken biedt. Je hebt namelijk ruimte nodig om goed te kunnen bewegen in de keuken en gebruik te maken van apparatuur zoals de vaatwasser. Een minimale doorgang van één meter rond het kookeiland wordt meestal aangeraden. 
  • Aansluitingen: wil je letterlijk kunnen koken aan je kookeiland? Dan moeten er aansluitingen voor het gas aangelegd worden. Bij het koken komen er geuren vrij dus ook een afzuigkap is nodig. Wil je alleen spoelen aan je eiland? Ook dan moeten er aansluitingen verlegd worden. 
  • Wensen: hoe moet het het eiland geplaatst worden in de keuken? Wil je naar buiten kunnen kijken tijdens het koken of wil je dat je huisgenoten of gasten aan het eiland kunnen zitten? Als het eiland eenmaal geplaatst is kun je dit niet makkelijk veranderen dus het is handig om hier van te voren goed over na te denken. Onze adviseurs helpen je graag met een ontwerp.

Verschillende kookeilanden

Kookeilanden kunnen in allerlei stijlen worden ingericht. Of je nu een moderne, een landelijke of een industriële keuken wilt, een kookeiland past bij iedere stijl. Wel kun je een kookeiland door bepaalde maatregelen nog beter aanpassen bij jouw stijl. Wil je bijvoorbeeld een moderne of design keuken? Kijk dan of je een afzuigkap kunt installeren die verdwijnt in het eiland. Dit zorgt voor een strakke en ruimtelijk uitstraling. Voor een klassieke landelijke keuken kun je bijvoorbeeld een rek boven het eiland hangen waar je pannen, keukengerei of andere accessoires kunt ophangen. 

Ontwerp je eigen kookeiland

Nieuwsgierig geworden of een kookeiland bij jou in de keuken past? Probeer dan onze handige 3D keukenplanner uit. Met deze planner maak je een mooi ontwerp en ontdek je meteen wat de mogelijkheden zijn bij CVT. Misschien staat er binnenkort wel een kookeiland in jouw huis!

Terug
Sluiten