Keukenbladen

Het keukenblad is een van de belangrijkste onderdelen in de keuken. Hierop bereidt u uw maaltijden en daarom moet het aanrechtblad stevig zijn. Daarnaast houden we natuurlijk wel van een mooi design keukenwerkblad. CVT Keukens beschikt over een breed assortiment met praktische én stijlvolle werkbladen voor uw keuken van diverse materialen.

Stijlen en materialen aanrechtbladen

Keukenbladen zijn verkrijgbaar in veel diverse materialen. Alle materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. Het ene materiaal kan bijvoorbeeld beter tegen hitte en het andere is onderhoudsvriendelijker. Wij raden altijd aan om bij het snijden een snijplank te gebruiken, een onderzetter te gebruiken bij hete en ijskoude producten en niet op het werkblad te staan of zitten. We hebben de eigenschappen van verschillende aanrechtbladen op een rijtje gezet.

Composiet aanrechtblad

Een composiet werkblad is een gefabriceerd natuurproduct. Hierdoor komen de nadelen van natuursteen in mindere mate voor. Composiet is een van de hardste materialen die er zijn, waardoor kans op beschadigingen kleiner is. Een composiet blad kan zonder onderlijming direct op de keuken worden gemonteerd. Een composiet aanrechtblad is in veel kleuren mogelijk dankzij het grote kleurenpalet.

Graniet

Met een graniet keukenblad beschikt u over een prachtig natuurproduct. Elk graniet aanrechtblad heeft een unieke kleur, structuur en afwerking. Een keukenblad van graniet is ontzettend stevig en daardoor is de kans op beschadigingen kleiner. Een graniet werkblad is verkrijgbaar in een grote diversiteit aan kleuren.

Marmer

Een marmer keukenblad is een gemetamorfoseerd natuursteen, waardoor u met een keukenblad van marmer beschikt over een product met een exclusieve uitstraling. Houd er rekening mee dat een marmer aanrechtblad kras- en vlekgevoelig is. Het is daarom belangrijk om vuil en vlekken zo snel mogelijk te verwijderen van het marmer keukenblad.

 

Beton

Een betonnen aanrechtblad heeft een levendige uitstraling en past perfect in een industriële keuken. Een betonnen keukenblad is hittebestendig, wat het grootste voordeel is van dit materiaal. We raden u toch aan om onderzetters te gebruiken om de coatinglaag niet te beschadigen. Een keukenblad van beton is in principe gevoelig voor vlekken, maar dankzij de coatinglaag wordt dit probleem verminderd. Ondanks dat een betonnen aanrechtblad hard is, kunnen er snel krassen op komen.

 

Dekton

Een dekton keukenblad is een innovatief vervaardigd product. Het is gemaakt met een mix van grondstoffen en technieken die worden gebruikt voor materialen als glas, composiet en porselein. Een dekton aanrechtblad is sterker dan composiet en beschikt over een betere slijtvastheid dan graniet. Bovendien is dit materiaal bestand tegen sterke temperatuurswisselingen.

Hout

Een houten keukenblad geeft de ruimte een warme en sfeervolle uitstraling. Houd er rekening mee dat een houten werkblad gevoelig is voor vocht en warmte. Haal daarom vocht altijd weg en gebruik onderzetters voor hete pannen. Een aanrechtblad van hout is krasgevoelig, gebruik altijd een snijplank voor het snijden van vlees en groenten.

Keramiek

Een keramiek keukenblad is gemaakt van een mengsel van klei, bindmiddelen en kleurpigmenten dat onder een hoge druk wordt gebakken en geperst. Keramische keukenbladen zijn harder dan graniet en dus zeer krasbestendig. Een keramiek werkblad is niet poreus, wat betekent dat het niet wordt aangetast door vloeistoffen of vocht.

Rvs

De kleur en het materiaal van een rvs keukenblad zijn zeer stabiel. Een rvs aanrechtblad is vlekbestendig en zeer onderhoudsvriendelijk. Gebruik altijd een snijplank bij het bereiden van maaltijd en maak geen gebruik van staalwol. Een rvs werkblad is namelijk erg krasgevoelig.

Kunststof

Een kunststof keukenblad is waterbestendig en erg onderhoudsvriendelijk dankzij de gesloten toplaag. Het belangrijkste voordeel van een kunststof aanrechtblad is de prijs, ze zijn namelijk relatief goedkoop ten opzichte van andere materialen. Het nadeel is van een kunststof werkblad is dat ze niet hittebestendig zijn.

Terrazzo

Een terrazzo aanrechtblad is voor een groot deel gemaakt van natuursteen. Daardoor oogt het product chic en duurzaam. Bovendien is een terrazzo keukenblad kras- en hittebestendig. Laat vocht niet te lang op uw blad liggen, daardoor kan uw terrazzo werkblad beschadigen.

Hi-Macs

Hi-Macs wordt ook wel natuurlijke acrylsteen genoemd. Een Hi-Macs keukenblad heeft als grote voordeel dat het waterbestendig en vuilafstotend is. Het Hi-Macs aanrechtblad kan beschadigd raken als het wordt blootgesteld aan hoge temperaturen.

Glas

Een glazen keukenblad past perfect in een moderne inrichting. Een glazen aanrechtblad raakt niet snel beschadigd door vocht en hitte. Wel is het materiaal krasgevoelig.

Afmetingen en mogelijkheden voor een aanrechtblad op maat

Niet alleen het materiaal van het keukenblad is een belangrijk aspect, maar ook de afmetingen. De standaard afmetingen van een keukenblad zijn 90 cm hoog en 60 cm diep. De standaard afmetingen van het aanrechtblad zijn voor mensen tussen de 170 cm en 195 cm lang. Bent u langer of korter? Dan doet u er goed aan om een keukenwerkblad op maat te nemen. Zowel de diepte van het aanrechtblad als de hoogte van het aanrechtblad zijn belangrijk om aan te passen op uw lengte om uw lichaam zo min mogelijk te belasten. Bij CVT Keukens kunt u een aanrechtblad op maat laten maken. Zo kunt u op een prettige en ergonomische wijze uw maaltijden bereiden in uw keuken!

Tips bij het kopen van een keukenblad

Wilt u een keukenblad kopen? Houd dan rekening met de verschillende aspecten, zoals het materiaal van het keukenblad en de afmetingen die bij uw lengte passen. De prijs van een keukenblad is voor een groot deel afhankelijk van het materiaal. Ook wanneer er een speciale toplaag op zit, kan de prijs weer hoger liggen. Wat een aanrechtblad kost, kan dus flink variëren. Een goedkoop aanrechtblad is de kunststof variant. Hierbij kunt u uitgaan van ongeveer 250 euro per strekkende meter. Probeer ook onze budgetplanner en krijg direct een indicatie wat een keuken met het werkblad van uw wensen kost.

Meer informatie? Maak nu geheel vrijblijvend een afspraak bij CVT Keukens

Wilt u meer weten over keukenbladen of wilt u persoonlijk advies? Kom dan gerust langs in de winkel en ontdek de mogelijkheden. Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Dat is uiteraard ook mogelijk! Bestel dan eenvoudig ons gratis keukenmagazine en laat u inspireren.

Terug
Sluiten