Keukenbladen - CVT

Maak je keuken compleet met een keukenblad

Een keukenblad is een belangrijk element van een keuken. Het bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van uw keuken. Daarnaast dient het ook als werkblad, dus moet het ook aan enkele functionele eisen voldoen. Keukenbladen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Op deze manier kunt u uw werkblad afstemmen op uw persoonlijke smaak en de stijl van uw keuken. Hier kunt u meer lezen over de mogelijkheden.

De verschillende materialen

Keukenbladen zijn beschikbaar in verschillende soorten materialen, die zich allemaal typeren door unieke kenmerken. Het is daarom belangrijk om voor een keukenblad van het juiste materiaal te kiezen, zodat deze bij het design van uw keuken past én voldoet aan uw eisen wat betreft functionaliteit. Wij lichten hier de meest voorkomende materialen voor u uit, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

RVS

Een RVS keukenblad heeft verschillende voordelen. Het materiaal is namelijk waterdicht en hittebestendig, wat het tot een praktisch werkblad voor in de keuken maakt. Op deze manier hoeft u zich namelijk nooit zorgen te maken over een hete pan op het keukenblad of het knoeien van een vloeistof. Om een keukenblad van rvs te onderhouden wordt er aangeraden water met ontvettende, zachte zeep te gebruiken. Een rvs werkblad is gemakkelijk schoon te houden en daardoor erg hygiënisch. Daarnaast is het een erg duurzaam materiaal waardoor het lang meegaat. Een belangrijke eigenschap van rvs waar u wel rekening moet houden is dat het materiaal gevoelig is voor krassen. Gebruik daarom altijd een snijplank om krassen in uw keukenblad te voorkomen.

 

Graniet

Een granieten werkblad is gemaakt van natuursteen. Graniet is hard en krasbestendig, waardoor het een functioneel materiaal voor in de keuken is. Bovendien is dit materiaal ook hittebestendig. Om het keukenblad te onderhouden hoeft u het slechts dagelijks even af te nemen met een natte doek. Heeft u hardnekkige vlekken op het keukenblad? Hier zijn speciale schoonmaakmiddelen voor verkrijgbaar. Daarnaast levert graniet ook een bijdrage aan de uitstraling van uw keuken. Het natuurlijke materiaal zorgt voor een stoere, maar natuurlijke look.

 

Hout

Een houten keukenblad geeft een warme, knusse uitstraling aan uw keuken. Hout is een levend, natuurlijk materiaal en hierdoor reageert het op temperatuur en vocht. Om te zorgen dat de uitstraling van het blad intact blijft is het belangrijk om het materiaal eens in de zoveel tijd in te oliën. Hiermee beschermt u het keukenblad en wordt het minder kras- en vlekgevoelig. Normale vlekken kunt u gemakkelijk met een lichtnatte doek afnemen. Een vochtvlek dient zo snel mogelijk droog te worden gemaakt.

Kunststof

Een kunststof keukenblad kenmerkt zich door het praktische en duurzame karakter. Het materiaal is namelijk waterdicht en eenvoudig schoon te houden. Bovendien bestaan er vele kleuren en dessins, waardoor u kunt kiezen voor een kunststof keukenblad naar uw smaak.

Beton

Beton is een zeer sterk materiaal. Het heeft een tijdloze, massieve uitstraling en geeft daarnaast een robuuste en stoere look aan uw keuken. Het voordeel van beton is dat het kras-, slijt- en stootvast is. Daarnaast is het materiaal ook hittebestendig. De zuigende eigenschap van beton is echter wel een nadeel van het materiaal. Hierdoor wordt vocht snel opgenomen. Beton werkbladen zijn daarom vaak voorzien van een beschermlaag.

 

 

Composiet

Composiet is een natuurlijk materiaal, bestaande uit een in de natuur gewonnen gesteente met graniet als bindmiddel. Een composiet keukenblad is zeer stevig en redelijk krasbestendig. Het is bovendien ook waterdicht. Het natuurlijke materiaal is, in tegenstelling tot graniet, niet hittebestendig. Daarnaast is het ook iets minder stevig dan graniet.

 

Glas

Een keukenblad van gehard glas is een zeer populaire trend op dit moment. Het heeft een tijdloze, strakke uitstraling. Deze keukenbladen worden gemaakt van veiligheidsglas, dat een stuk steviger en sterker is dan normaal glas. Bovendien is dit materiaal hittebestendig. Een glazen blad is eenvoudig te onderhouden en zeer hygiënisch in het gebruik.

 

Marmer

Marmer is een vorm van natuursteen en heeft een exclusieve, luxueuze uitstraling. Dit materiaal kan sterk variëren in kleur. Van wit en lichtgrijs tot roze en zwart, bij iedere keukenstijl is een passende kleur te vinden. Daarnaast is marmer een hittebestendig materiaal. Dit materiaal vergt echter wel wat meer onderhoud dan andere typen natuursteen.

 

Laat je inspireren in onze showrooms

Wilt u de verschillende mogelijkheden ook met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een van onze showrooms en ontdek zelf hoe de verschillende materialen er uitzien in een keukendesign. Daarnaast kunnen onze professionele adviseurs u voorzien van een gepast en persoonlijk advies.

Terug
Sluiten