Wat is een schiereiland keuken?

Een schiereiland is de nieuwe trendy manier om uw keuken als onderdeel van uw woonkamer te beschouwen. Het is een keuken die niet meer apart staat, maar onmerkbaar opgaat in uw interieur. Een schiereiland geeft u diverse mogelijkheden voor een stijlvol en indrukwekkend interieur. CVT Keukens neemt u graag mee in de verschillende mogelijkheden die een schiereiland te bieden heeft.

CVT Lavanda
next125 - NX 500 Jaguargroen satijn
CVT Elvo
CVT Calore

Voor- en nadelen van een schiereiland versus kookeiland

Gaat u voor een schiereiland of voor een keuken met kookeiland? Beide prachtig, maar technisch anders! CVT keukens helpt u graag bij de keuze tussen de twee keukeneilanden.

Een schiereiland heeft veel overeenkomsten met een kookeiland. Echter heeft het schiereiland als voordeel dat de keuken minder ruimte in beslag neemt dan een rechte keukenopstelling met kookeiland. Een schiereiland staat namelijk met één kant tegen de muur of haaks op een keukenblok. Als u wat minder ruimte ter beschikking heeft, is een schiereiland een passende oplossing. Wanneer u meer ruimte ter beschikking heeft, schittert een kookeiland in uw keuken. Daarnaast zorgen de eilanden beide voor een gezellige en knusse sfeer.

Een schiereiland maakt het daarentegen wel mogelijk om twee ruimtes van elkaar te scheiden. Een leuke indeling zou een schiereiland met aangrenzende bar zijn, deze zijn eventueel nog te verlengen met comfortabele barkrukken. Nog een voordeel van de keuken met schiereiland is dat u de aansluitingen van gas en stroom via een keukenblok op een nette manier weg kan werken. Een kook of spoel schiereiland is op deze manier zo binnen handbereik! Bij een rechte keuken met kookeiland zullen echter de nodige technische voorzieningen van pas komen, aangezien het kookeiland los staat van alles. Dit vraagt om vele aanpassingen in een nieuwe of bestaande keuken.

Schiereiland in verschillende keukenopstellingen

Schiereilanden zijn er in diverse keukenopstellingen bij CVT Keukens, we zetten hier enkele opties voor u op een rij.

Kleine keuken

Een kleine keuken met schiereiland is mogelijk, de ruimte voor een praktische indeling moet er echter wel zijn. Door middel van een goed ontwerp met bijvoorbeeld kasten die tot aan het plafond lopen kan er extra opslagruimte gecreëerd worden.

U-keuken

Een U-keuken met schiereiland zorgt voor een ruime opstelling, ideaal wanneer u vrienden op bezoek krijgt. Door het schiereiland ontstaat er extra opberg- en werkruimte.

Schiereiland met bar

Een andere optie is een schiereiland met bar. Bij keukens met bar kunt u kiezen voor verschillende opstellingen. De bar kan als een eiland centraal in de keuken geplaatst worden waardoor er een parallel keuken ontstaat. Zet een paar barkrukken aan het schiereiland en u creëert een gezellige leefkeuken.

L-keuken

Wanneer u meer ruimte tot uw beschikking heeft, is het mogelijk om een L-keuken met schiereiland te plaatsen. Bij een L-keuken kan de korte zijde als schiereiland in de open ruimte dienen.

Keukens met schiereiland in verschillende kleuren en stijlen

CVT Keukens biedt keukens met een schiereiland in verschillende kleuren en stijlen aan. Vandaag de dag is in alle keukenstijlen, van modern tot industrieel of landelijk, het schiereiland een geliefd keukenontwerp. Gaat u liever voor een kleur die eenvoudig met andere meubels te combineren is? Dan zou de witte of zwarte keuken met schiereiland een goede keuze zijn. Het maakt niet uit welke keukenstijl uw voorkeur heeft, de open keukens van CVT Keukens zijn verkrijgbaar in alle stijlen. Bekijk de vele mogelijkheden vrijblijvend in een van onze showrooms.

Schiereiland kopen

Zou u graag een keuken met schiereiland aan willen schaffen en vraagt u zich af wat de prijs hiervan is? Deze zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte, de inbouw opties en uw persoonlijke wensen. Wilt u graag een prijsindicatie van de kosten voor uw nieuwe keuken? Maak dan een afspraak met een keukenadviseur van CVT of gebruik onze online budgetplanner.

Meer inspiratie opdoen?

Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van een keuken met schiereiland? Laat u dan inspireren door CVT Keukens. Kom eens langs in een van onze showrooms of maak alvast online een afspraak. Onze adviseurs staan altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend advies. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw nieuwe keuken? Bestel dan het gratis keukenmagazine van CVT Keukens en ontvang een boek vol keukens.

Terug
Sluiten