Houten keukenblad

Met een houten keukenblad beschikt u over een prachtig, natuurlijk materiaal in de keuken. Een houten aanrechtblad brengt warmte en sfeer naar de keuken. Een keuken met houten blad past dan ook erg goed in een landelijke keukenstijl. Keukenbladen van hout hebben zowel voor- als nadelen. CVT Keukens vertelt u hier graag meer over.

Verschillende soorten en mogelijkheden houten keukenbladen

Een houten werkblad kan bestaan uit verschillende soorten hout. Een houten werkblad heeft een rustig karakter en is gevoelig voor vocht en warmte. We raden altijd aan om onderzetters te gebruiken onder hete en ijskoude producten en een snijplank voor het bereiden van maaltijden. We zetten de verschillende houtsoorten voor u op een rijtje.

Eiken

Een eiken werkblad heeft een lichte kleur en een rustige uitstraling. Het eikenhouten aanrechtblad is zeer geschikt in landelijke keukens, maar past ook erg goed bij de moderne stijl.

Massief

Een massief houten keukenblad bestaat volledig uit hout en is daardoor erg sterk. Dankzij de afwerking met hardwaxolie of lak wordt uw aanrechtblad van massief hout bestand tegen vuil en vocht.

Houtlook

Vindt u een echt houten aanrechtblad te veel werk, maar houdt u wel van de sfeer die een houten werkblad uitstraalt? Dan is een kunststof aanrechtblad met houtlook een goede optie. Een houtlook keukenblad is eenvoudiger in onderhoud maar brengt dezelfde sfeer als een echt houten keukenblad.

Grenen

Een groot voordeel van een grenen aanrechtblad is dat het goedkoper is dan bijvoorbeeld een massief houten keukenblad. Een grenen keukenblad is echter een zachte houtsoort, waardoor het krasgevoeliger is.

Beuken

Een beuken keukenblad heeft een lichte kleur. Een aanrechtblad van beuken is sterk en buigzaam.

Hardhout

Een hardhout keukenblad is gemaakt van loofbomen. Het hout van loofbomen is hard en duurzaam, omdat loofbomen langzaam groeien. Hardhout heeft een warme kleur, wat sfeer brengt naar uw keuken.

Steigerhout

Een steigerhout keukenblad is robuust vurenhout. De oppervlakte is niet 100 procent egaal en naadloos, dit hoort bij het product. Een steigerhout aanrechtblad past perfect in een industriële keuken.

Teak

Een teak keukenblad heeft een warme sfeer met een rode gloed. Een teak aanrechtblad is bestand tegen vele chemicaliën. Teak is erg duurzaam.

Notenhout

Een notenhout keukenblad is erg sterk en hard. Met een notenhout aanrechtblad beschikt uw werkblad over en warme kleur, luxe uitstraling en een mooie structuur. Het product kan verkleuren bij blootstelling aan zonlicht.

Afmetingen en mogelijkheden houten keukenblad op maat

Heeft u uw ideale houten keukenblad op het oog? Dan is het belangrijk om te kiezen voor de juiste maat houten werkblad. De standaard lengte van een houten werkblad is 90 cm en de standaard diepte van een houten werkblad is 60 cm. Dit is het ideale formaat voor mensen tussen 170 cm en 195 cm lang. Als u langer of korter bent, is het goed om een houten werkblad op maat te laten maken. Zowel de lengte als diepte van uw houten aanrechtblad is helemaal naar uw wens te maken. Bij CVT Keukens kunt u een aanrechtblad op maat laten maken. Zo kunt u op een prettige en ergonomische wijze uw maaltijden bereiden in uw keuken!

Combineren met verschillende kleuren

Hout heeft een rustige, natuurlijke uitstraling en is daardoor prachtig te combineren met andere kleuren.

Wit

Een witte keuken met houten blad zorgt voor een ruimtelijke, rustige uitstraling. Voor een landelijke of moderne sfeer is dit een prima combinatie. Het houten keukenblad in de witte keuken brengt bovendien warmte bij een koele kleur.

Zwart

Ook zwart is erg mooi in combinatie met hout. Een zwarte keuken met houten werkblad zorgt voor een stoere uitstraling. Gaat u voor een zwarte keuken met een robuust houten blad? Dan past dit ideaal bij een industriële inrichting.

Onderhoud houten keukenblad

Het is belangrijk om een houten keukenblad te behandelen zodat u er lange tijd plezier aan beleeft. Voor dagelijks onderhoud aan het aanrechtblad is het belangrijk om vuil en vocht te verwijderen. Maak het blad vervolgens ook altijd droog met een doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of chemicaliën. Een houten werkblad in de keuken heeft ook lange termijn onderhoud nodig. Schuur hiervoor het houten keukenblad en zet het in de olie. Zo wordt het hout beter bestand tegen invloeden van buitenaf.

Meer informatie? Maak nu geheel vrijblijvend een afspraak bij CVT Keukens

Wilt u meer weten over houten keukenbladen of wilt u persoonlijk advies? Kom dan gerust langs in de winkel en ontdek de mogelijkheden. Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Dat is uiteraard ook mogelijk! Bestel dan eenvoudig ons gratis keukenmagazine en laat u inspireren.

Terug
Sluiten