Graniet aanrechtblad

Een graniet aanrechtblad wordt veel gebruikt in de keuken. Een granieten keukenblad is gemaakt van een stollingsgesteente dat uit lava is ontstaan. Graniet is dus een natuurproduct. Dit houdt ook in dat elk granieten aanrechtblad uniek is, geen een is hetzelfde. Composiet en graniet hebben veel overeenkomsten. Het grootste verschil is dat een aanrechtblad van graniet gemaakt is van natuursteen. Composiet werkblad is gemaakt van samengeperste steentjes en steenstof met kunststof. Bent u benieuwd naar alle voordelen van een graniet keukenblad? Wij vertellen u er graag meer over!

Stijlen en kleuren graniet aanrechtbladen

Een graniet aanrechtblad is voorzien van een luxe uitstraling en verkrijgbaar in diverse kleuren. Hierdoor past een keukenblad van graniet in elke gewenste stijl.

Zwart

Een zwart graniet keukenblad past erg goed in de huidige keukentrends. De donkere kleur geeft een chique uitstraling aan uw keuken. Combineer een zwart graniet werkblad met een zwarte keuken voor een prachtig geheel. Wilt u juist een stijlvol contrast creëren? Ga dan voor een graniet zwart keukenblad in combinatie met bijvoorbeeld een witte keuken.

Wit

Houdt u van een rustige, ruimtelijke uitstraling? Een wit graniet keukenblad is dan de ideale keuze voor u. Met een graniet wit keukenblad kunt u allerlei kanten op. Zo kunt u een strak, modern geheel creëren door uw wit graniet werkblad te combineren met een hoogglans witte of zwarte keuken. Wilt u een graniet wit aanrechtblad voor in een landelijke keuken? Ook dat is mogelijk! Combineer het dan met andere natuurproducten, zoals hout.

Grijs

Een grijs graniet aanrechtblad zorgt voor een strakke, chique uitstraling maar is niet zo donker als zwart. Daardoor brengt een graniet grijs keukenblad meer warmte en sfeer naar de keuken en past deze kleur ook in vrijwel elke keukenstijl. Houdt u van modern, landelijk of industrieel? Een keukenblad in graniet grijs is zeker een goede keuze.

Gebrand

Een gebrand graniet aanrechtblad heeft een ruwere afwerking. Dit past vooral erg goed in landelijke keukens in combinatie met hout. Houd er wel rekening mee dat een werkblad van graniet dat gebrand is, poreuzer zal worden en daardoor lastiger schoon te maken is.

Onderhoud graniet aanrechtblad

Graniet is een hard natuurmateriaal wat ook onderhouden moet worden. Regelmatig impregneren is onderdeel van het onderhoud van een granieten aanrechtblad. Graniet is namelijk niet waterdicht, impregneermiddel maakt het product waterafstotend. Een graniet aanrechtblad is erg hard en krasbestendig, maar we raden u altijd aan om een snijplank te gebruiken bij het snijden van vlees en groenten. Maak het aanrechtblad dagelijks schoon met een vochtig doekje, maar gebruik geen bijtende middelen. Hier is graniet gevoelig voor en zal het aanrechtblad beschadigen. Wij raden Cleanpro aan als reinigingsmiddel voor uw werkblad. Bestel bij Like2Cook en profiteer van een snelle levering.

Graniet aanrechtblad kopen

Bent u enthousiast over een granieten keukenblad en wilt u zelf ook een graniet aanrechtblad kopen? De prijs van een graniet aanrechtblad kan erg verschillen. Dit is onder andere afhankelijk van de dikte en grootte van het blad. De gemiddelde prijs van een graniet aanrechtblad ligt op ongeveer 250 euro per meter. De exacte prijs is afhankelijk van de keuken en uw eventuele wensen.

Meer informatie? Maak nu geheel vrijblijvend een afspraak bij CVT Keukens.

Wilt u meer weten over graniet keukenbladen of wilt u persoonlijk advies? Kom dan gerust langs in de winkel en ontdek de mogelijkheden. Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Dat is uiteraard ook mogelijk! Bestel dan eenvoudig ons gratis keukenmagazine en laat u inspireren.

Terug
Sluiten