Greeploze keukens: modern en strak

Een greeploze keuken wordt, zoals de naam het al zegt, gekenmerkt doordat er geen grepen op de kastdeuren en lades zitten. Hierdoor krijgt de uitstraling van de keuken automatisch een strak uiterlijk. Daarom wordt deze stijl vaak gecombineerd met de moderne of design keukenstijl, omdat ook die keukens vaak strak zijn. Graag vertellen wij u meer over de greeploze keukenstijl en wie weet vormt deze keukenstijl straks uw keuken.

Rust en ruimte

De greeploze grote oppervlakken creëren naast een strakke en moderne uitstraling ook rust en ruimte. Dit komt doordat uw aandacht niet wordt afgeleid van allerlei objecten in de keuken, maar alles in de keuken juist één mooi geheel vormt. Kenmerkend voor deze keukenstijl is dan ook de eenvoud. Less is more is een uitspraak die zeker van toepassing is op greeploze keukens. Zo kunt u mooi de aandacht vestigen op andere onderdelen in uw keuken, zoals een mooi fornuis of exclusieve apparaten.

Gladde oppervlakken

Een keuken zonder grepen maakt alle oppervlakken van de kastdeuren en lades glad. Dit zorgt voor de strakke uitstraling. Daarnaast zijn de oppervlakken breder en groter dan bij de andere keukenstijlen. Dit alles samen vormt uw keuken tot één mooie eenheid. Alleen de smalle groeven tussen de kasten en lades maken de verschillende onderdelen zichtbaar. U kunt de kastdeuren en lades openen door middel van bijvoorbeeld een tip-on systeem. De kastdeuren of lades worden dan geopend wanneer iemand zachtjes er tegenaan duwt. Bij het sluiten van kastdeuren en lades kunt u voorkomen dat deze met een klap dichtvallen door de soft motion. Een mooi geheel en ook nog geluidloos!

Onderhoudsvriendelijk

Een groot voordeel van een greeploze keuken is dat deze zeer onderhoudsvriendelijk is. Door de gladde, grote oppervlakken kunt u heel gemakkelijk de kastdeuren en lades afnemen. Ook zorgen de paar smalle groeven ervoor dat stof zich niet snel kan hechten aan het oppervlak. Zo heeft u de keuken schoongemaakt in een mum van tijd!

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u meer weten over een greeploze keuken of weten hoe deze eruit ziet? Kom dan langs in onze keuken showroom of maak een afspraak met een keukenadviseur van CVT Keukens en laat u informeren over deze keukenstijl.

Terug
Sluiten