Moderne keukens

De moderne keuken kenmerkt zich door strakke lijnen, minimalisme, moderne materialen en een exclusief uiterlijk. Door te combineren met diverse elementen, materialen en details kunt u met de moderne keuken alle kanten op. Bent u geïnteresseerd in een moderne keuken? Lees dan op deze pagina alles over deze luxe ogende keukenstijl. 

Wat is een moderne keuken?

Wanneer u graag een moderne keuken creëert, zijn er een aantal typische kenmerken op het gebied van inrichting. In een moderne keuken zijn weinig tierlantijntjes en poespas te vinden. De kasten en aanrechten bestaan uit rechte lijnen en vormen en hebben vaak een greeploos karakter. Een greeploze keuken oogt erg exclusief en trekt geheid de aandacht naar zich toe.

Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een kookeiland in moderne stijl, deze lijkt vaak uit één blok gehouwen te zijn. Ondanks dat deze stijl ‘modern’ heet, is een moderne keuken ook echt een tijdloze keuken. Dankzij het strakke en minimalistische karakter raakt deze keuken nooit uit de gratie.

De kleuren en materialen van een moderne keuken

Wat betreft kleur kunt u met een moderne keuken alle kanten op. U kunt kiezen voor een rustig kleurenpalet, met kleuren als wit, zwart of grijs. Een combinatie van bijvoorbeeld een witte keuken met de kleur antraciet zorgt ook voor een aantrekkelijk schouwspel. Een witte, moderne keuken straalt tegelijkertijd rust en elegantie uit.

U kunt ook uitpakken met een opvallende kleur als groen of blauw. Daarnaast wordt er in een moderne keuken vaak voor een glanzende afwerking gekozen. Een hoogglans keuken ziet er strak, exclusief en minimalistisch uit, wat overeenkomt met de typische kenmerken van een moderne keuken.

Vaak wordt er graniet of composiet gebruikt voor de aanrechtbladen van een moderne keuken. Deze stoot- en slijtvaste en krasbestendige materialen zijn naast stijlvol ook erg duurzaam. In principe is er met elk materiaal een moderne keuken te creëren, zelfs met hout. Wanneer u dit met andere moderne elementen combineert, zoals de greeploze kasten, een bijzonder aanrechtblad of andere accessoires, voorziet u uw keuken van een modern tintje.

Kom langs in onze showroom

Bent u benieuwd naar de eindeloze mogelijkheden van de moderne keuken? Kom dan langs in een van onze showrooms. Onze adviseurs laten u graag de diverse opties zijn en beantwoorden met plezier al uw vragen. 

Terug
Sluiten