Industriële keukens

Industriële keukens ogen stoer, gewaagd en doorleefd. Dat heeft deze keukenstijl te danken aan het gebruik van donkere kleuren en robuuste materialen. Voorbeelden van industriële keukens zijn de  betonnen keuken, zwarte keuken of de keuken gemaakt van verweerd hout.

Hiermee is de toon gezet; de details maken het geheel compleet. Benieuwd naar de elementen in een industriële keuken en hoe je deze stijl creëert? CVT geeft je tips en inspiratie!

Kleur en materiaal in de industriële keuken

Bij de industriële keuken draait het om donkere, grove materialen en kleuren. Kleuren zoals zwart, grijs of donkerbruin zien we altijd wel terug in deze keukens. Andere passende kleurkeuzes zijn legergroen, donkerrood en kopertinten. Stoere materialen én kleuren gaan in veel gevallen hand in hand. Denk bijvoorbeeld aan de grijze betonlook keuken of de donkerbruine, houten keuken.

En wat dacht u van een donker, natuurstenen werkblad met een stoere ‘leather’ of ‘anciento’ afwerking? Het robuuste werkblad is de perfecte aanvulling op uw industriële, zwarte keuken. Tot slot is ook metaal een geliefd materiaal voor deze keukenstijl. Diverse metalen komen op allerlei plekken terug, zoals de afzuigkap, spoelbak, grepen en regalen aan de wand.

Industriële keukenelementen

De industriële keukenstijl begint vaak bij een houten, betonnen of zwarte keuken. De basis van de keuken is belangrijk, maar de details zijn nog belangrijker. Grove, robuuste elementen geven deze keukenstijl namelijk de stoere draai die zo typerend is. De perfecte manier om dit uiterlijk te realiseren is door middel van industriële keukenapparatuur.

Kies voor een robuust gasfornuis met flinke gaspitten, massieve draaiknoppen en een ruime oven als echte blikvanger. Ga daarnaast voor een grote, roestvrijstalen afzuigkap of een vrijstaande, Amerikaanse koelkast. In een industriële keuken is niets te veel. Leeft u zich dus helemaal uit met grote, stoere apparaten. Maak het geheel persoonlijk met unieke decoratie-items in de vorm van potten, pannen en plantjes.

Laat uzelf inspireren in onze showrooms

Is een industriële keuken wat voor u? Bezoek dan een van onze showrooms in Tilburg of Breda en laat uzelf inspireren. Daarnaast staan onze professionele adviseurs hier voor u klaar met een gepast en persoonlijk advies.

Terug
Sluiten