Industriële keukens

Een industriële keuken: stoer, robuust en ruw. Kenmerkend aan een keuken met industrieel design is het gebruik van grove materialen, zoals metaal, beton, steen en hout. Hierdoor wordt een stoere en robuuste keuken gecreëerd! Ook is een keuken met industriële look niet tot in de puntjes afgewerkt zoals bijvoorbeeld een moderne of klassieke keuken. In plaats daarvan zie je vaak juist ruwe randen met houten, betonnen en vaak donkere elementen.

Om de industriële keuken look helemaal af te maken wordt er vaak gekozen voor grote en opvallende RVS apparatuur. Bijvoorbeeld een vrijstaand fornuis met opvallende en stoere knoppen. Wil je graag industriële keuken inspiratie op doen? Lees dan snel verder, CVT vertelt je graag alles wat je moet weten over industriële keukens. 

Verschillende kleuren industriële keukens

Een industriële keuken kenmerkt zich door zijn ruimtelijke sfeer en strakke indeling. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van stoere robuuste materialen en kleuren. Qua kleur wordt vaak gekozen voor zwart of grijs. Een zwarte of donkere industriële keuken geeft een extra stoere uitstraling.

Met een zwarte keuken met industrieel design haal je dan ook gegarandeerd een blikvanger in huis. Een grijze industriële keuken is iets lichter van kleur en heeft daarmee ook een iets zachtere uitstraling. Met een industriële grijze keuken kies je ook voor een tijdloos design.

Industriële elementen in de keuken 

Fan van de industriële look, maar wil je jouw keuken niet té industrieel maken? Dan kun je kiezen voor industriële elementen in de keuken. Bijvoorbeeld een industrieel kookeiland of industriële keukenkastjes. In combinatie met zachtere materialen creëer je op deze manier een mix van stoere en zachte materialen en elementen in de keuken. 

Industrieel combineren met andere stijlen en materialen

De industriële keukenstijl kan gecombineerd worden met diverse stijlen en materialen. U verwacht het niet, maar zelfs een industriële landelijke keuken behoort tot de mogelijkheden. Een stoere landelijke keuken wordt dan gecombineerd met industriële invloeden. Zo ontstaat een industrieel landelijke keuken. Zo’n landelijk industriele keuken heeft kenmerken van beide keukenstijlen. Bijvoorbeeld een landelijk en gedetailleerd kraanwerk en keukenapparatuur in combinatie met industriële keukenkasten, of andersom.

Zo creëert u een industriële landelijke keuken. Een andere populaire gemixte keukenstijl is de industriële moderne keuken. Bij een industriële keuken met modern tintje wordt een stoere met een strakke stijl gemixt. Hierbij wordt er vaak gekozen voor een strakke en perfecte afwerking van stoere materialen zoals beton en RVS. Tot slot is een andere combinatie die ook een prachtig effect geeft de industriële houten keuken. Door het gebruik van hout krijgt de industriële keuken een warm tintje. De industriële houten keuken is dan ook een fantastische keuze als u op zoek bent naar de perfecte mix tussen een stoere en warme sfeer. 

Laat uzelf inspireren in onze showrooms

Is een industriële keuken wat voor u? Bezoek dan een van onze showrooms in Tilburg of Breda en laat uzelf inspireren. Daarnaast staan onze professionele adviseurs hier voor u klaar met een gepast en persoonlijk advies.

Terug
Sluiten