Landelijke keukens nemen u terug in de tijd

De landelijke keuken ademt sfeer en nostalgie. Deze authentieke keukenstijl roept direct een warm, gemoedelijk gevoel bij u op. De landelijke keuken is een plek waar het hele gezin samenkomt.

Daarbij hoort een open, gezellige opstelling in de vorm van een ruime hoekkeuken of eilandkeuken met bar. Bent u benieuwd naar wat deze keukenstijl typeert? CVT vertelt u over de kleuren, materialen en elementen in deze authentieke keuken. 

Kleur en materiaal in de landelijke keuken

In de landelijke keuken draait het om sfeer en warmte. Het zal u dan ook niet verbazen dat warme kleuren, zoals bruin- en beigetinten, de boventoon voeren. Ook wit, zwart en grijs zijn kleuren die we veelvuldig terugzien in deze keukenstijl. Wel gaan deze tinten dan gepaard met een authentieke afwerking in de vorm van sierlijke kranslijsten, planken of houtnerven. De kers op de taart is een klassieke knop- of komgreep in een zilver-, goud- of kopertint. Populaire materialen in de landelijke keuken zijn hout voor de keukenkastjes en steen voor het werkblad, de spoelbak en de achterwand.

Landelijke keukenelementen

De landelijke keukenstijl heeft veel gemeen met de klassieke keuken. Een robuust gasfornuis, een afzuigkap omringd door een sierlijke schouw, een sfeervolle tegelachterwand en keukendeurtjes met elegante kaderfronten: het zijn stuk voor stuk typerende elementen voor de landelijke en klassieke keuken. Ook een robuust, natuurstenen werkblad in composiet of graniet hoort helemaal thuis in de authentieke keukenstijl. Hoewel de keuken een authentiek uiterlijk heeft, levert u niets in op het gebied van technologie en comfort. Uiteraard zijn ook deze keukens verrijkt met moderne apparatuur en innovatieve systemen.

Laat uzelf inspireren in onze showrooms

Is een landelijke keuken wat voor u? Bezoek dan een van onze showrooms in Tilburg of Breda en laat uzelf inspireren. Daarnaast staan onze professionele adviseurs hier voor u klaar met een gepast en persoonlijk advies.

Terug
Sluiten