Landelijke keukens nemen u terug in de tijd

De landelijke keuken ademt sfeer en nostalgie. Deze authentieke keukenstijl roept direct een warm, gemoedelijk gevoel bij u op. De landelijke keuken is een plek waar het hele gezin samenkomt. Dit kan in een open, gezellige opstelling in de vorm van een ruime hoekkeuken of eilandkeuken met bar, maar een keuken in landelijke stijl is ook mogelijk in andere keukenopstellingen. Bent u op zoek naar landelijke keuken inspiratie? CVT vertelt u alles over de kleuren, materialen en opstellingen voor de landelijke keuken.

De landelijk-moderne keuken stijl en andere mogelijkheden

De landelijke keukenstijl kan gecombineerd worden met diverse stijlen en materialen. U verwacht het niet, maar zelfs een moderne landelijke keuken behoort tot de mogelijkheden. Een stoere landelijke keuken wordt dan gecombineerd met moderne invloeden. Zo ontstaat een modern landelijke keuken. Zo’n landelijk strakke keuken heeft kenmerken van beide keukenstijlen. Bijvoorbeeld landelijk en gedetailleerd kraanwerk en keukenapparatuur in combinatie met moderne en strakke keukenkasten, of andersom. Zo creëert u een strak landelijke keuken.

Een andere populaire gemixte keukenstijl is de landelijke industriele keuken. Bij een landelijke keuken met industrieel tintje wordt het verleden met de toekomst gemixt. Zo ontstaat een stoer en warm geheel. Een klassieke optie die ook een prachtig effect geeft is de landelijke houten keuken. Door het gebruik van hout krijgt de landelijke keuken een nog warmer gevoel. De landelijke houten keuken is dan ook een fantastische keuze als u op zoek bent naar een bourgondische stijl.

Landelijke keukenopstellingen

Landelijke keukens zijn mogelijk in allerlei verschillende keukenopstellingen. Een landelijke keuken met eiland geeft een groots effect aan elke ruimte. Landelijke keukens met kookeiland geven daarnaast volop de ruimte om uitgebreid te koken en te leven. De landelijke woonkeuken is dan ook een geweldige keuze als u van gezelligheid houdt. Bent u op zoek naar een kleine landelijke keuken? Dan kunt u denken aan een landelijke hoekkeuken. Met een landelijke keuken hoek wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte.

Met iets meer ruimte, kunt u ook kiezen voor een landelijke u-keuken. Daarnaast zijn ook de landelijke rechte keuken en de landelijke l-keuken goede keuzes om optimaal gebruik te maken van de ruimte.  Heeft u een zeer kleine keukenruimte tot uw beschikking? Dan kunt u denken aan een landelijk keukenblok. Met een keukenblok in landelijke stijl geniet u van de geweldige uitstraling van een landelijke keuken, óók in een zeer kleine ruimte.

Landelijke keukens in verschillende kleuren

Wat betreft kleur kunt u met een landelijke keuken alle kanten op. Elke kleur heeft een ander effect op de ruimte. Een witte landelijke keuken straalt rust en elegantie uit en doet een ruimte vaak groter lijken. Een landelijke keuken in wit past daarnaast goed bij felle kleuren en is dan ook de ideale keuze om mee door te combineren. Een landelijke zwarte keuken geeft elke keukenruimte een luxueuze en stoere uitstraling. Een zwarte landelijke keuken is dan ook een echte eye-catcher.

Bent u liever op zoek naar een neutrale en tijdloze stijl? Dan kunt u denken aan een grijze landelijke keuken. Grijs is een veilige en natuurlijke keuze die goed past in vrijwel elke interieurstijl. Met een landelijke grijze keuken zit u dan ook altijd goed. Bent u op zoek bent naar iets bijzonders maar mét klassieke twist, overweeg dan eens een groene landelijke keuken of een blauwe landelijke keuken. Beide kleuren hebben een rustgevend effect en passen perfect bij de landelijke keukenstijl. Daar kunt u nog jaren van genieten. 

Terug
Sluiten