Direct naar content

Ontdek de verschillende keukenstijlen: van industrieel tot landelijk en design

De keuken is tegenwoordig meer dan alleen een plek om te koken, het is een centraal punt in het huis waar we samenkomen en gasten ontvangen. Daarom is het belangrijk om een keuken te hebben die past bij uw persoonlijke stijl en wensen. In deze blog nemen we u mee langs de verschillende keukenstijlen, van design tot landelijk en van minimalistisch tot luxe.

Design: oogstrelend en minimalistisch

Design keukens zijn herkenbaar aan hun strakke lijnen en minimalistische uitstraling. Vaak wordt er gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen. De nadruk ligt op functionaliteit en design. Een design keuken is niet alleen een plek om te koken, maar ook een ware blikvanger in uw huis.

Industriëel: robuust en stoer

Industriële keukens zijn geïnspireerd door oude fabrieken en lofts. Robuuste materialen zoals beton, staal en hout zijn typerend voor deze stijl. Vaak worden de keukenkasten niet tot aan het plafond geplaatst, wat zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel.

Modern: strak en gestroomlijnd

Moderne keukens hebben vaak een gestroomlijnd ontwerp met een strakke uitstraling. Er wordt veel gebruikgemaakt van greeploze kasten en lades, wat zorgt voor een naadloze uitstraling. De kleuren zijn vaak neutraal, met af en toe een accentkleur om de keuken wat meer pit te geven.

Landelijk: sfeer en gezelligheid

Een landelijke keuken ademt sfeer en gezelligheid. Kenmerkend zijn de warme kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en steen. Vaak worden er open kasten geplaatst waar servies en keukengerei tentoongesteld kunnen worden. Een landelijke keuken is de perfecte plek om te genieten van een heerlijk diner met vrienden en familie. 

Luxe: hoogwaardig en exclusief

Tot slot hebben we de luxe keuken. Deze keukens zijn vaak afgewerkt met hoogwaardige materialen zoals marmer en graniet. Er wordt veel aandacht besteed aan de afwerking en de details, waardoor de keuken een exclusieve uitstraling krijgt. Een luxe keuken is niet alleen functioneel, maar ook een waar pronkstuk in uw huis.

Bij CVT bent u verzekerd van betrouwbaar advies voor uw nieuwe keuken. Onze keukenontwerpers zijn altijd in de buurt. Wil je nog meer kennis en inspiratie opdoen? Kom langs in één van onze showrooms of maak een afspraak met een van onze keukenadviseurs.

Keukenstijlen

De keuken is tegenwoordig meer dan alleen een plek om te koken, het is een centraal punt in het huis waar we samenkomen en gasten ontvangen. Daarom is het belangrijk om een keuken te hebben die past bij uw persoonlijke stijl en wensen. In deze blog nemen we u mee langs de verschillende keukenstijlen, van design tot landelijk en van minimalistisch tot luxe.