Houten keukens: warm en stijlvol

Houten keukens zijn razend populair, en dat is niet zomaar! Deze keukenstijl zorgt voor een warme uitstraling en kan op diverse manieren gecreëerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle houten aanrechtblad of houten keukenkastjes. Ook kunt u slechts enkele onderdelen van de keuken voorzien van hout. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor houten keukenfronten, houten keukendeurtjes of houten accessoires. Een keuken met hout kan qua kleur verschillen van heel donker tot licht.

Geen enkele keuken van hout zal hetzelfde zijn. Iedere boomnerf is namelijk anders en daardoor is iedere houten keuken uniek! Zijn houten keukens of houtlook keukens iets voor u? Lees dan snel verder. CVT Keukens biedt namelijk diverse mogelijkheden om van uw keuken een stijlvolle houten keuken te maken. Wij vertellen u op deze pagina graag nog meer over deze keukenstijl en lichten de mogelijkheden voor u uit! 

Hout combineren met andere kleuren en materialen

Zwarte keuken met hout

Een keuken in het zwart met hout is een perfecte combinatie en geeft een stoere uitstraling. U kunt deze combinatie op verschillende manieren maken. Bijvoorbeeld met een compleet zwarte, houten keuken voor een stoer effect. U kunt ook kiezen voor een zwarte keuken met een houten blad of juist een houten keuken met een zwart blad. Door in de keuken zwart met hout te combineren, laat u een gezellige, warme sfeer en een stoere uitstraling hand in hand gaan.

Witte keuken met hout

Ook een keuken in het wit met hout is een goede combinatie. Door in de keuken hout met wit te laten samen gaan, zorgt u voor een lichte en open uitstraling. Bovendien laat de kleur wit de keuken optisch groter lijken. Er zijn verschillende manieren om deze twee met elkaar te combineren. Ga bijvoorbeeld voor een witte keuken met houten blad of een compleet witte, houten keuken. Een witte keuken met houten accenten behoort ook tot de opties, denk bijvoorbeeld aan houten kastjes of wandplanken.

Een keuken in het grijs met hout

Geen fan van zwart of wit? Dan is de combinatie van hout en tijdloos grijs misschien de perfecte middenweg. Bijvoorbeeld met een grijze keuken met houten blad of juist een houten keuken met grijze elementen. Het fijne aan de kleur grijs is dat deze in verschillende tinten verkrijgbaar is, die allemaal hun eigen uitstraling hebben. Zo is een keuken in het antraciet met hout ook erg populair. Een antraciet keuken met houten blad zorgt ook voor een aangenaam contrast.

Een keuken van beton en hout

Houdt u van een stoere maar toch warme uitstraling? Dan is de keuken die hout en beton combineert perfect. Een houten keuken met een betonnen blad ziet er ontzettend stijlvol en wat ruw uit. Dit zorgt voor een prachtig geheel. Wel genieten van de lusten, maar niet van de lasten van beton? Dan is een keuken van betonlook met hout wellicht een betere optie.

Houten onderdelen in de keuken

Houten keukenblad
Een houten aanrechtblad zorgt voor sfeer en warmte in elke keuken. Daarnaast is een aanrechtblad van hout goed te combineren met andere kleuren en materialen. Wilt u graag een keuken met houten blad? Dan dient u er wel rekening mee te houden dat deze regelmatig onderhoud nodig heeft, om ervoor te zorgen dat het werkblad van hout mooi blijft. Een eikenhouten keukenblad is wat sterker en harder en daardoor iets makkelijker te behandelen. Een keukenblad met houtlook zorgt ervoor dat u over het algemeen minder onderhoud hoeft te plegen aan het blad, terwijl u wel geniet van het uiterlijk van hout.

Houten keukenkastjes
Ook kunnen houten keukenkastjes worden geïntegreerd in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan houten keukenfronten of houten keukendeurtjes. Plaats hier bovenop bijvoorbeeld een granieten blad en daarachter een houten achterwand in de keuken om een bijzonder smaakvol geheel te creëren. Met houten fronten in de keuken of een achterwand in de keuken van hout moet u wel opletten met schoonmaken en regelmatig onderhoud plegen, maar daar krijgt u wel een prachtige, sfeervolle keuken voor terug. 

Houten keukeneiland
Met een kookeiland van hout voegt u niet alleen een stijlvol, maar ook functioneel element toe aan de keuken. Met een keukeneiland van hout creëert u sowieso een ontzettend sfeervol plekje om bijvoorbeeld aan te borrelen en bij te kletsen. Daarnaast kan een houten kookeiland ook gebruikt worden als extra werkruimte.

Soorten hout

Een massief houten keuken is een keuken die volledig uit hout is gemaakt. Alle onderdelen, zoals het aanrechtblad, keukenfronten, keukenkastjes en keukenlades zijn vervaardigd uit massief hout. Daarom wordt keuken van massief hout ook wel een robuuste houten keuken genoemd. Of u nu kiest voor een volledig houten keuken of een combinatie van houten onderdelen en andere materialen: de houtsoort die u gebruikt is sfeerbepalend. Een veelgebruikte houtsoort voor in de keuken is eikenhout. Een eikenhouten keuken kan namelijk op veel manieren bewerkt worden en is ook relatief stevig. Denk bijvoorbeeld aan een oud eiken keuken of een massief eiken keuken: ze hebben beiden hun eigen, unieke uitstraling.

Een keuken van steigerhout is ook erg populair. Dat komt omdat deze een ruwe, stoere uitstraling heeft. Een voordeel van een steigerhout keuken, is dat deze in verschillende kleuren en kleurtinten verkrijgbaar is. Bij een keuken van steigerhout kiest u voor nieuw of gebruikt steigerhout, die ook weer beide hun eigen uitstraling hebben. Een keuken van notenhout behoort eveneens tot de mogelijkheden en heeft een elegante uitstraling. Dat komt omdat een notenhout keuken beschikt over een mooie, bruine kleur en een fijn strepenpatroon. Tot slot is er nog de teakhouten keuken. Met een keuken van teakhout kiest u voor een keuken die een erg natuurlijke uitstraling heeft. Dat komt omdat een teakhout keuken er niet al te bewerkt uitziet en u de nerven van het materiaal nog goed terug ziet.

Verschillende stijlen

Landelijke, houten keuken
Een houten keuken past in verschillende stijlen. Wat bij uitstek een goede combinatie is, is de landelijke keuken van hout. Een landelijke houten keuken zorgt gegarandeerd voor gezelligheid en een echte leefkeuken. Een landelijke keuken in het wit met hout zien we vaak terug, omdat dit voor een open, lichte uitstraling zorgt. Een houten keuken met landelijke stijl is tijdloos en eenvoudig te creëren. 

Houten, industriële keuken
Een houten, stoere keuken is met het juiste hout ook eenvoudig te creëren. Daarom gaan een industriële keuken en hout ook goed samen. Een houten keuken die industrieel is uitgevoerd, combineert vaak een ruwe, robuuste houtsoort met strakke, metalen of stalen elementen. 

Moderne, houten keuken
Een houten keuken met moderne uitstraling is misschien niet het eerste waar u aan denkt. Het is echter zeker mogelijk om dit samen te stellen. Moderne keukens met hout combineren strakke en eventueel hoogglans elementen. Met een moderne keuken en hout gaan een strak uiterlijk en een warme sfeer hand in hand.

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u graag een houten keuken of er meer over weten? Kom dan langs in onze keukenshowroom en maak een afspraak met een keukenadviseur van CVT Keukens. Laat u in de winkel inspireren en informeren over deze keukenstijl. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw houten keuken? Bestel dan het gratis keukenmagazine van CVT Keukens en ontvang een boek vol keukens.

 

Terug
Sluiten