Houten keukens: warm en stijlvol

Houten keukens zijn razend populair, en dat is niet zomaar! Deze keukenstijl zorgt voor een warme uitstraling en kan op diverse manieren gecreëerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle houten aanrechtblad of houten keukenkastjes. Ook kunt u slechts enkele onderdelen van de keuken voorzien van hout. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor houten keukenfronten, houten keukendeurtjes of houten accessoires. De kleuren van houten keukens kunnen verschillen van heel donker tot licht. Geen enkele houten keuken zal hetzelfde zijn. Iedere boomnerf is namelijk anders en daardoor is iedere houten keuken uniek! Zijn houten keukens iets voor u? Lees dan snel verder. CVT Keukens biedt namelijk diverse mogelijkheden om van uw keuken een stijlvolle houten keuken te maken. Wij vertellen u op deze pagina graag nog meer over deze keukenstijl en lichten de mogelijkheden voor u uit.

 

Massief houten keukens op maat

Een massief houten keuken is een keuken die volledig uit hout is gemaakt. Alle onderdelen, zoals het aanrechtblad, keukenfronten, keukenkastjes en keukenlades zijn vervaardigd uit massief hout. Hout is een natuurproduct en daarom heel bewerkelijk. Een houten keuken op maat is hierdoor mogelijk. Ook de stijl en de afwerking kan volledig naar uw eigen wensen worden aangepast. Wilt u liever strak afgewerkte lijnen met grote oppervlakken of juist een meer robuuste uitstraling? Bij CVT Keukens kan het allemaal. Met een massief houten keuken bent u verzekerd van een uniek product dat u nooit hetzelfde tegen zult komen in een andere woning. Daarnaast is hout een materiaal dat leeft. Zo kan hout uitzetten bij vochtopname en krimpen bij vochtverlies. Wanneer u ervoor kiest om het hout te laten behandelen zal dit minder snel gebeuren. Ook verkleurt hout door de zon en kan het een lichtere kleur krijgen. Dit zijn aspecten van een mooi natuurproduct dat leeft en met de jaren mee verandert.

 

 

Klassieke of moderne keukens met hout 

Het mooie van een houten keuken is dat u het met veel verschillende keukenstijlen kan combineren. Laat bijvoorbeeld het hout graveren voor een sierlijke afwerking en creëer hiermee een klassieke of landelijke keukenstijl. Heeft u een industriële keuken waar u het materiaal hout in wilt toevoegen? Kies dan voor houten frontjes met bijvoorbeeld een betonnen werkblad. Ook behoren moderne keukens met hout tot de mogelijkheden. In dit geval wordt het materiaal hout goed behandeld, waardoor de moderne keuken een warme, maar strakke uitstraling krijgt. Een strakke houten keuken is eenvoudig te combineren en past bij vele interieurstijlen. Hout staat bovendien ook mooi bij veel verschillende kleuren. Denk aan rood met een lichte houtkleur of juist een licht werkblad met donkere houtkleurige frontjes. Met hout heeft u oneindig veel mogelijkheden!

Houten of houtlook keuken

Een houten keuken kunt u op veel verschillende manieren vormgeven. Zo kunt u kiezen om alle onderdelen, zoals het werkblad en de keukenkasten, in uw keuken van hout te maken en de kastdeuren in een andere kleur te schilderen. Let wel op dat u dit door een goede vakman laat uitvoeren. Houten aanrechtbladen en keukenkastjes dienen echter wel goed onderhouden te worden. Wilt u wel de uitstraling van hout, maar een eenvoudiger te onderhouden keuken? Kies dan voor een houtlook keuken. Een houtlook keuken wordt gemaakt van bijvoorbeeld kunststof en wordt voorzien van een toplaag die de uitstraling heeft van hout. Deze keuken is extra eenvoudig te onderhouden en is relatief goedkoper dan massief houten keukens. En dat terwijl de houtlook keuken nauwelijks te onderscheiden is van de massief houten keuken. CVT Keukens biedt houtlook keukens in talloze uitvoeringen. Hierdoor kiest u eenvoudig een model dat aansluit bij uw wensen.

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u graag een houten keuken of er meer over weten? Kom dan langs in onze keuken showroom en maak een afspraak met een keukenadviseur van CVT Keukens. Laat u in de winkel inspireren en informeren over deze keukenstijl. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw houten keuken? Bestel dan het gratis keukenmagazine van CVT Keukens en ontvang een boek vol keukens.

 

Terug
Sluiten