Houten keukens: warm en stijlvol – CVT Keukens

Houten keukens: warm en stijlvol

In houten keukens zijn de kastdeuren, lades of het keukenwerkblad van hout. Hierdoor bestaat de keuken voor een merendeel uit hout wat deze keukenstijl vormt. De kleuren van het hout kunnen verschillen van heel donker tot licht, maar geen enkele houten keuken zal hetzelfde zijn. Iedere boomnerf is namelijk anders en daardoor is iedere houten keuken uniek! Wij vertellen u graag nog meer over deze keukenstijl en wie weet geniet u straks heerlijk van een unieke houten keuken.

Een mooi natuurproduct

Hout is een natuurproduct en daarom heel bewerkelijk. Dit maakt het mogelijk om een keuken geheel naar uw eigen wensen en stijl aan te passen. Wilt u liever strak afgewerkte lijnen met grote oppervlakken of juist een meer robuuste uitstraling? Met hout kan het allemaal. Daarnaast is het een materiaal dat leeft. Zo kan hout uitzetten bij vochtopname en krimpen bij vochtverlies. Wanneer u ervoor kiest om het hout te laten behandelen zal dit niet gebeuren, maar onbewerkt kan dit wel optreden. Ook verkleurt hout door de zon en kan het een lichtere kleur krijgen. Aspecten van een mooi natuurproduct dat leeft en met de jaren mee verandert.

 

Modern of toch klassiek?

Het mooie van een houten keuken is dat u het met veel verschillende keukenstijlen kan combineren. Laat bijvoorbeeld het hout graveren voor een sierlijke afwerking en creëer hiermee een klassieke keukenstijl. Wilt u liever een industriële uitstraling? Kies dan voor houten frontjes met bijvoorbeeld een betonnen werkblad. Hout staat bovendien ook mooi bij veel verschillende kleuren. Denk aan rood met een lichte houtkleur of juist een licht werkblad met donkere houtkleurige frontjes. Met hout heeft u oneindig veel mogelijkheden!

Wel hout, maar ook weer niet

Een houten keuken kunt u op veel verschillende manieren vormgeven. Zo kunt u kiezen om alle onderdelen, zoals het werkblad en de keukenkasten, in uw keuken van hout te laten maken en de kastdeuren in een andere kleur te laten schilderen. Wilt u wel de uitstraling van hout, maar vindt u hout te duur? Kies dan voor kastdeuren met een fineerlaag of voor een kunststof werkblad met houtlook.  Zo creëert u wel een hout keuken, maar heeft u niet de kosten!

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u graag een houten keuken of er meer over weten? Kom dan langs in onze keuken showroom of maak een afspraak met een keukenadviseur van CVT Keukens en laat u informeren over deze keukenstijl.

 

Terug
Sluiten