De mogelijkheden van een betonnen keuken

Betonnen keukens zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze showroom. Dit type keuken is niet alleen populair doordat het in verschillende keukenstijlen goed tot zijn recht komt, maar ook omdat betonnen keukens voor een stoere en unieke touch zorgen. Overweegt u om uw woning van een betonnen keuken te voorzien? Wij hebben de kenmerken en enkele aandachtspunten voor u uitgewerkt!

De sfeer in een betonnen keuken

Betonnen keukens kenmerken zich door hun robuuste en industriële uitstraling. Dit wil echter niet zeggen dat beton alleen in de industriële keukenstijl goed tot zijn recht komt. Integendeel, het materiaal past ook perfect in een strakke design keuken of een landelijke keuken. Bovendien is beton gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen, waardoor u met beton vrijwel altijd de look kunt creëren waarnaar u op zoek bent. Naast de stoere uitstraling van een betonnen keuken, staat dit type keuken ook bekend om de stijlvolle afwerking. Details zijn vaak tot in de puntjes uitgwerkt wat zorgt voor een prachtig geheel.

Kenmerken van beton

Door de stevige en duurzame aard van beton is dit materiaal zeer geschikt om als werkblad te gebruiken. Daarnaast is beton hittebestendig en kras- en stootvast: allemaal eigenschappen die tijdens het koken goed van pas komen. Naast deze voordelen kent beton ook een belangrijk  aandachtspunt. Zo is het materiaal poreus, waardoor het knoeien van vloeistoffen vlekken kan veroorzaken. Het is daarom raadzaam om het werkblad enkele keren per jaar van een speciale beschermlaag te voorzien, waardoor het materiaal er langer als nieuw uitziet. Wilt u wel genieten van de stoere uitstraling van beton, maar twijfelt u vanwege de onderhoudsgevoeligheid? Overweeg dan om een keuken met een beton-look te nemen. Een keuken met beton-look is gemaakt van kunststof met een betonnen dessin dat van een afstand nauwelijks van echt beton te onderscheiden is.

Bestel ons gratis keukenmagazine!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die een betonnen keuken biedt? Bestel dan ons gratis keukenmagazine dat vol staat met voorbeeldkeukens, tips en de laatste trends. Genoeg inspiratiemateriaal voor uw nieuwe keuken!

Terug
Sluiten