Betonlook keuken

Betonnen keukens: industrieel, stoer en tijdloos. Betonnen of betonlook keukens zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze showroom. Betonnen keukenelementen zijn niet alleen populair omdat deze in verschillende keukenstijlen goed tot zijn recht komen, maar ook omdat beton gegarandeerd voor een stoere en unieke touch zorgt. Overweegt u om uw woning van een betonnen keuken of keuken met betonlook te voorzien? CVT vertelt u graag alles over de betonnen en betonlook keuken.

Betonnen onderdelen in de keuken

Beton in de keuken geeft een stoere en industriële uitstraling. De vuistregel is hierbij dat hoe meer beton u gebruikt, hoe stoerder en robuuster de uitstraling van de keuken wordt. We vertellen u dan ook graag over de diverse mogelijkheden voor betonnen of betonlook onderdelen in de keuken.

Keukenblad

Door de stevige en duurzame aard van beton is dit materiaal zeer geschikt om als werkblad te gebruiken. Daarnaast is een betonnen aanrechtblad hittebestendig en kras- en stootvast: allemaal eigenschappen die tijdens het koken goed van pas komen. Naast deze voordelen kent beton ook een belangrijk aandachtspunt. Zo is het materiaal poreus, waardoor het knoeien van vloeistoffen vlekken kan veroorzaken. Het is daarom raadzaam om het werkblad enkele keren per jaar van een speciale beschermlaag te voorzien, waardoor het materiaal er langer als nieuw uitziet. Wilt u wel genieten van de stoere uitstraling van beton, maar twijfelt u vanwege de onderhoudsgevoeligheid? Overweeg dan om een betonlook aanrechtblad te nemen. Een betonlook keukenblad is gemaakt van kunststof met een betonnen dessin dat van een afstand nauwelijks van echt beton te onderscheiden is.

Keukenkastjes

Naast een betonnen of betonlook aanrechtblad, behoren ook keukenkastjes van beton of betonlook keukenkastjes tot de mogelijkheden. Met keukenfrontjes met beton of keukenfrontjes met betonlook geef je jouw keuken gegarandeerd een stoere uitstraling. 

Spoelbak

Een ander bijzonder element in de betonwereld is een aanrechtblad met betonnen spoelbak. Een spoelbak van beton wordt geïntegreerd in een betonnen keukenblad en geeft elke keuken een rustieke en stoere uitstraling.

Keukeneiland

Bent u groot fan van beton of de betonlook in de keuken? Dan kunt u een kookeiland van beton zeker overwegen. Een betonnen kookeiland staat prachtig in industriële of moderne interieurstijlen. In plaats van beton kunt u ook kiezen voor een betonlook kookeiland. Dit is een kunststof kookeiland met een betonnen dessin dat van een afstand vrijwel niet van echt beton te onderscheiden is.

Beton combineren met andere kleuren en materialen

Betonnen keukens kenmerken zich door hun robuuste en industriële uitstraling. Dit wil echter niet zeggen dat beton alleen in de industriële keukenstijl goed tot zijn recht komt. Integendeel, het materiaal past ook perfect in een strakke design keuken of een landelijke keuken. Bovendien is beton gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen, waardoor u met beton vrijwel altijd de look kunt creëren waarnaar u op zoek bent. Mooie en veel geziene combinaties zijn een keuken van hout en beton.

Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een houten keuken met betonnen blad, maar ook een betonlook keuken met hout behoort tot de mogelijkheden. De combinatie van hout en beton in de keuken geeft een stoere maar toch warme uitstraling. Bent u op zoek naar een luxueuze en strakke uitstraling? Dan is eenzwarte keuken met betonblad wellicht iets voor u. Een zwarte keuken met betonlook blad geeft vrijwel hetzelfde resultaat: een stoere keukenstijl die goed staat in industriële of en moderne interieurs. Houdt u van een frisse, minimalistische en lichte uitstraling in de keuken? Dan kunt u denken aan witte keuken met beton blad of een witte keuken met betonlook blad. Deze kleurencombinatie is bovendien heel goed te combineren met andere kleuren. 

Meer weten? Plan eenvoudig een afspraak in bij CVT.

Bent u enthousiast worden van de betonnen of betonlook keuken? Maak dan een vrijblijvende afspraak met de keukenadviseurs van CVT. Zij vertellen u graag over de mogelijkheden bij het realiseren van uw betonnen droomkeuken. En wie weet staat u binnenkort te koken in uw stoere en eigentijdse betonnen keuken. 

Terug
Sluiten