Ruime keuze in kookplaten bij CVT Keukens

De kookplaat is hét onderdeel dat in iedere keuken centraal staat. Of u nu liever op vuur of een inductie kookt, een kookplaat is onmisbaar. Bij CVT Keukens heeft u de keuze uit een ruim assortiment van verschillende bekende merken.

De klassieker der kookplaten: de gaskookplaat

Deze traditionele kookplaat is de favoriet van vele amateur- en professionele chefs. Doordat deze kookplaat met vuur werkt, is de temperatuur eenvoudig en snel te reguleren. Bovendien kunt u alle pannen gebruiken op dit type kookplaat en is de aanschaf van een gaskookplaat relatief goedkoop vergeleken met andere kookplaten. Bovendien staat een klassiek, robuust gasfornuis prachtig in ieder type keuken.

De moderne en strakke inductiekookplaat

Voor de kookliefhebbers die meer van een moderne variant houden, is er de inductiekookplaat. Dit type kookplaat is zeer efficiënt wat betreft energieverbruik: tijdens het koken gaat er weinig energie verloren en na gebruik koelen de kookzones meteen weer af. Het egale oppervlak van deze kookplaat zorgt er daarnaast voor dat deze zeer gemakkelijk is schoon te maken. Bovendien is de inductiekookplaat veiliger dan koken op gas, omdat hier geen kans op vlam in de pan bestaat. Tegenwoordig behoort een kookplaat met geintegreerde afzuiging ook tot de mogelijkheden. 

Gas-op-glas: de gaskookplaat in een modern jasje

De gas-op-glas kookplaat wordt steeds populairder. Deze kookplaat combineert namelijk de voordelen van een klassieke gaskookplaat met het gemak van eenvoudig onderhoud. De gas-op-glas kookplaat heeft, dankzij de glaskeramische ondergrond, een egaal oppervlak. Ingebrande etensresten zijn verleden tijd, wat het schoonmaken van de kookplaat een stuk gemakkelijker maakt. Bovendien zijn er tegenwoordig ook speciale gas-op-glasplaten verkrijgbaar waarbij de hitte van de gasbranders wordt hergebruikt om andere kookzones te verwarmen.

 

 

Bezoek een van onze winkels

Bent u op zoek naar een nieuwe kookplaat? Kom dan langs in een van onze keukenzaken of bezoek onze showroom en ontdek wat CVT Keukens u te bieden heeft aan kookplaten. Onze keuken professionals helpen u bovendien graag met een passend advies op maat.

Terug
Sluiten