Direct naar content

Keuken innovaties 2024

4 min leestijd

Wordt 2024 hét jaar van keukeninnovatie? Als het aan ons ligt wel! We zien veel originele en innovatieve toepassingen voorbij komen, zowel bij onze merken als bij onze klanten thuis. Heeft u bijvoorbeeld weleens gehoord van Celsius Cooking? Denkt u aan een geïntegreerde afzuiging, of ziet u een ‘verborgen’ bijkeuken en apparatenwand wel zitten? Wij nemen u graag mee in een aantal innovatieve toepassingen die een steeds grotere rol gaan spelen binnen het keukenontwerp.

Het hart van de keuken

Wat is nu echt onmisbaar in iedere keuken? De kookplaat natuurlijk! Hier draait het uiteindelijk allemaal om, want of u nu kiest voor een klassieke gaskookplaat of een moderne inductiekookplaat; er worden heel wat uurtjes doorgebracht, achter het fornuis.  

We zien steeds vaker innovatieve oplossingen voor geïntegreerde afzuiging in de kookplaat. Bijvoorbeeld een strakke en elegante afwerking zonder zichtbare afzuigkap. Een luxe toepassing die ook nog eens vele voordelen heeft! Zo hangt er hierbij geen grote afzuigkap meer boven uw kookplaat, waardoor u meer bewegingsvrijheid heeft en vrijheid in het ontwerpen van uw keuken. Ook heeft u minder last van kookgeurtjes, omdat door deze unieke vorm van afzuigen de lucht geen tijd heeft om op te stijgen. En als u deze afzuiging dan ook nog combineert met een PlasmaMade, een revolutionair filtersysteem, dan wordt de lucht ook nog eens gezuiverd. 

Zit de 5 al in de klok?

De echte wijnfanaat kan er al lang niet meer omheen: de wijnklimaatkast. Een echte must in uw nieuwe keuken. Gaat u voor een grotere of kleinere wijnkoeler, ingebouwd of losstaand en welke trendkleur mag hij krijgen? Voldoende om over na te denken. Gelukkig hoeft u daarna niet meer na te denken over de perfecte bewaartemperatuur van uw dierbare wijnen, want de meeste wijnklimaatkasten beschikken over verschillende temperatuurzones. Een echte innovatie! Zo kunnen uw mousserende, witte, rosé en rode wijnen in de perfecte omgeving vertoeven.Totdat de klok 5 uur slaat natuurlijk. Borreltijd!

Materialenmix in de keuken

Steeds vaker zien we de voorkeur voor keukens met een mooie mix van materialen. Hierdoor ontstaat er een boeiend contrast tussen texturen, kleuren, afwerkingen en sfeer. Denk hierbij aan keukenkastjes van walnotenhout, die prachtig samengaan met een licht beige marmeren keukenblad. Authentieke Marokkaanse Zelliges fungeren als wandtegels, terwijl hoogwaardige accessoires en apparatuur zijn voorzien van een moderne afwerking en kleur. 

Innovatief opbergen

In 2024 groeit de aandacht voor het samentrekken van verschillende ruimtes. Denk aan bijkeukens, bars en butler’s pantries. Hierdoor ontstaat het gevoel van een ruime, luxe woonkeuken. Het ontwerp van deze ruimtes nemen we vaak mee in het ontwerp, waardoor het design naadloos overgaat in het ontwerp van de keuken. Geregeld discreet verwerkt, achter een hoge keukenkast bijvoorbeeld.

Deze functionele ruimtes bieden u ontzettend veel mogelijkheden, want wie wil nou geen extra opslagruimte, een mooi weggewerkte extra koelkast, warmhoudlades, koffiesystemen of wijnopslag? Ook zien we steeds vaker de integratie van opbergoplossingen in de koffie -en theehoek, en een apparatuurkast. Waardoor de apparaten die voorheen op het werkblad stonden, zoals een KitchenAid en de Airfryer, nu discreet zijn opgeborgen.

Een luxe achterwand

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken denkt u misschien als laatste aan de achterwand. Terwijl dit toch super belangrijk is en net die finishing touch kan geven waarnaar u op zoek bent. Het gebeurt steeds vaker dat onze klanten kiezen voor een achterwand in hetzelfde materiaal als het keukenblad. Bijvoorbeeld in het geval van natuursteen geeft dit een hele luxe maar toch natuurlijke uitstraling. Daarnaast kent een natuurstenen achterwand verschillende voordelen. Zo zijn ze super makkelijk schoon te maken, bestand tegen water, hitte, krassen en beschadigingen. Zou u voor een natuurstenen achterwand gaan?

Celsius cooking

Waar u het liefste op kookt is natuurlijk persoonlijk en hangt af van de gerechten die u maakt. De een is fan van een ouderwets gasfornuis, voor de ander kan het niet modern genoeg. Wilt u koken als een echte sterrenchef?  Misschien is temperatuurgestuurd koken of Celsius Cooking wel iets voor u! Een echte innovatie op het gebied van koken. Hiermee kunt u op de graad nauwkeurig koken en ingewikkelde recepten bereiden alsof het niets is. Verschillende van onze merken kookplaten beheersen deze techniek al! Zo heeft u met dit unieke kooksysteem overzicht en controle over het kookproces. Benieuwd naar de innovatieve mogelijkheden voor uw keuken? Kom langs voor een uitgebreid advies en kijk alvast deze video! 

Ontdek de design trends bij CVT Keukens 

Ontdek de originele innovaties  bij CVT Keukens en laat u inspireren in onze showrooms of via ons gratis magazine. Maak nu een afspraak en ontdek hoe wij uw keuken ontwerpen met de nieuwste innovaties en luxe, waardoor u elke dag kunt koken als een topchef!