Direct naar content

Design keukentrends van deze tijd

4 min leestijd

Ontdek de trends in design keukens. Kenmerkend zijn de warme bruintinten, natuurlijke materialen met elegante ronde vormen, uitgebreide opbergmogelijkheden en bijzondere nieuwe stijlcombinaties.Voor uw design keuken maakt u uw kleurenpalet compleet met aardse tonen. Hierdoor creëert u een rustgevende sfeer en komt u thuis helemaal tot rust. Lees hieronder meer over nieuwe trends om uw design keuken compleet te maken.

Puur natuur 

De natuur kruipt vanuit de tuin de keuken binnen! Hoewel een natuurlijk kleurenpalet de afgelopen jaren al enorm populair is, zal deze trend in 2024 nog prominenter aanwezig zijn, vooral in combinatie met natuurlijke materialen. Opvallende kenmerken zijn onder andere natuurstenen bladen, zoals een marmeren werkblad met zijn indrukwekkende aderen en structuren die zorgen voor een warm en uitnodigend karakter. Denk ook aan houten kasten waarin de voelbare houtnerf prachtig naar voren komt. Met de overvloed aan natuurlijke tinten en diverse materialen biedt deze trend de ideale mogelijkheid om uw eigen persoonlijke wensen in uw ontwerp te brengen.

Ronde vormen brengen elegantie in de keuken 

Een opkomende trend in keukenontwerpen is het subtiel toepassen van afgeronde hoeken. Terwijl ronde vormen al enige tijd toegepast worden bij meubels en accessoires, zien we nu ook dat keukenkasten en kookeilanden zachte rondingen omarmen. Dit zorgt voor een prachtig samenspel van lijnen. Maak uw keuken compleet door afgeronde hoeken te integreren, waardoor een vloeiende overgang naar de rest van uw interieur ontstaat. Of creëer een gezellige sfeer door gasten uit te nodigen aan een rond barblad. 

Hoge kasten voor elegantie en ruimte-efficiëntie

Keukens in 2024 staan in het teken van het optimaliseren van ruimte en functionaliteit. Maak een keuze voor hoge kasten tot aan het plafond om niet alleen extra opslagruimte te creëren, maar ook een gestroomlijnde en moderne uitstraling te realiseren. Het ruimtelijke effect doet de keuken groter lijken, terwijl de wanden ideaal zijn voor naadloze inbouwapparatuur, wat zorgt voor een strakke en verfijnde uitstraling. Hoge kasten bieden daarnaast veel flexibiliteit bij het vormgeven van de gewenste look. Wilt u een gesloten kast of liever met glazen deuren om uw servies te tonen? En welke indeling heeft uw voorkeur, uittrekbare lades, carrousels of een apothekerskast? De keuzemogelijkheden zijn eindeloos!

Warme bruintinten 

Een keuken met warme bruintinten en metaal weerspiegelt op perfecte wijze de samensmelting van klassieke, moderne en duurzame elementen. Metalen accenten, goud of koper, zorgen voor een strakke uitstraling, terwijl donkere houtinten zoals mahonie of walnoot juist een warme sfeer creëren. Deze combinatie van materialen zorgt voor een mooie mix van elegantie en gastvrijheid in de keuken. 

Japandi keukenstijl voor uw design keuken

Maar niet alleen de warme bruintinten zijn op dit moment topping. Wat dacht u van een keuken die materialen uit Scandinavië en Japan combineert? De zogeheten Japandi stijl. De lichte kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor een serene rust in huis. Rust, natuurlijke tinten, eenvoud en kracht. Een nieuwe keukenstijl waar ook ruimte is voor luxe en design. 

Ontdek de design trends bij CVT Keukens 

Ontdek de veelzijdige design trends  bij CVT Keukens en laat u inspireren in onze showrooms of via ons gratis magazine. Maak nu een afspraak en ontdek hoe wij uw keuken ontwerpen met de nieuwste trends. Zo wordt uw nieuwe keuken een perfecte match met de nieuwste design trends en sluit naadloos aan bij uw persoonlijke stijl.