Uw industriële keuken vindt u bij CVT Keukens

Industriële keukens bij CVT Keukens

Industriële keukens zijn er voor mensen die houden van een stoere stijl. Robuust, ruw en rauw zijn nog enkele kenmerken van industriële keukens. CTV Keukens heeft een grote collectie aan deze kookvertrekken. Wat karakteriseert deze keukenstijl nog meer?

De industriële keukens zijn ontstaan in de tijd dat men oude gebouwen opnieuw ging gebruiken. Fabrieken werden omgebouwd tot woningen. Daarbij bleven verschillende componenten van de oude gebouwen bewaard.

In de industriële keuken is alles zichtbaar

Waar vele mensen materialen willen verbergen, is dat bij industriële keukens totaal niet aan de orde. Er mag geleefd worden en de functie van apparatuur mag worden getoond. Denk hierbij aan zichtbare leidingen en rails voor schuifdeuren. Ook de verlichting mag gezien worden. Niet alleen de lamp zelf, ook de kabels. Misschien denkt u bij een industriële keuken meteen aan de oude fabriekslampen. Maar kale peertjes of roestvrijstalen lampen geven ook die robuuste, stoere fabriekssfeer.   

Beton en baksteen

Naast zichtbare keukenapparatuur, mogen sporen van gebruik gezien worden in de robuuste keukenstijl. Beton is, hoewel het krasgevoelig is, een materiaal dat vaak gebruikt wordt. Betonnen aanrechtbladen, bijvoorbeeld, zijn makkelijk in een gepaste vorm te gieten. Verder worden industriële keukens gekenmerkt door haar bakstenen muren, onder meer in de kleuren rood, wit, grijs of zwart.

Oud hout en staal

De authentieke vloeren en meubels in fabrieken waren vroeger vaak gemaakt van oud hout, zodat ze lang meegingen. Dit verweerde hout is daarom niet te missen in een industriële keuken. Denk hierbij aan houten deuren van keukenkastjes. Naast hout gebruikte men in oude fabrieken veel staal; dit materiaal was vrij goedkoop en sterk. Roestvrijstaal ziet u terug in deze stoere keukenstijl. Denk hierbij aan roestvrijstalen keukenkastjes, een rvs kraan, haken voor keukengerei en roestvrijstalen keukenapparatuur.

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u een keukenstijl met pit? Dan is een industriële keuken iets voor u. Kom langs in onze keuken showroom of maak een afspraak bij een van onze keukenadviseurs en laat u adviseren.

Terug
Sluiten