Design keuken

De design keuken wordt ook wel de luxe keuken genoemd, omdat deze keukenstijl dankzij haar strakke afwerkingen luxe uitstraalt. Deze keukenstijl lijkt veel op de moderne keukenstijl, maar doordat iedere design keuken naar eigen wens wordt ingericht is de design keuken de meest gewaagde, unieke keukenstijl.

Italiaans design

Italiaanse design keukens kenmerken zich door het strakke, lichte, Italiaanse design. Deze keukens hebben meestal strak afgewerkte kastjes met onzichtbare grepen en rechte hoeken. Een Italiaanse keuken kan natuurlijk niet zonder Italiaans fornuis. Deze eyecatcher mag dan ook niet ontbreken in deze keukenstijl. De fornuizen vallen op door hun grootsheid: ze zijn breed, hebben veel functies en zijn voorzien van veel kookpitten. Meestal is de Italiaanse keuken wit, maar ook in het zwart is de Italiaanse design keuken prachtig.

Scandinavisch design

Eenvoud, neutraliteit en een uniek karakter zijn de kenmerkende woorden die passen bij deze keukenstijl. Er heerst een evenwichtige sfeer, waarin wit de boventoon voert. De vloeren zijn meestal van hout in een neutrale houtkleur of wit geverfd. Planten komen in de Scandinavische design keuken vaak voor. Deze maken de natuurlijke sfeer compleet. Het resultaat is een keuken met een neutraal karakter, duurzame materialen en minimalistische accessoires.

Topapparatuur

In de luxe keuken staat apparatuur van zeer hoge kwaliteit. Zo wordt apparatuur in deze keukenstijl vaak geïntegreerd, zoals een inbouwoven, kokend waterkraan en espressomachine. Vaak wordt er bij een design keuken gekozen voor een kookeiland. Door een afzuigsysteem te integreren in het werkblad oogt je keuken ruimtelijk en opgeruimd.

Laat je adviseren

Door de vele mogelijkheden is bij het ontwerpen van deze keuken het advies van een keukenadviseur zeer handig. Bij CVT helpen de keukenadviseurs je dan ook graag met het realiseren van jouw droomkeuken. Plan een vrijblijvende afspraak in en kom langs bij een van onze vestigingen. 

Terug
Sluiten