Een kleine keuken

Een kleine keuken kan erg fijn en handig zijn, zeker als deze op een praktische manier wordt ingericht. CVT Keukens biedt u enkele handige tips, ideeën en tevens inspiratie voor de perfecte kleine keuken.

Tips voor het inrichten van een kleine keuken

Een praktische indeling is erg belangrijk wanneer u een kleine of smalle keuken in gaat richten. Gelukkig zijn er allerlei handige tips om maximaal te profiteren van de beschikbare ruimte, zonder in te leveren aan kookgenot of opbergruimte.

De eerste tip is om vooral in de hoogte te werken, hoge kasten ogen namelijk het ruimst. Plaats bijvoorbeeld extra keukenkasten boven het aanrecht, op deze manier kunt u bijvoorbeeld uw  keuken apparatuur en keukenaccessoires kwijt. Hoge keukenkasten zijn hier ontzettend handig voor.

Mocht u nou de vierkante meters missen voor een extra kast? Dan is het ook mogelijk om meer opbergruimte te creëren door wandplanken te plaatsen. Extra ruimte komt in de keuken namelijk altijd van pas!

Gedurende de jaren verzamelt u steeds meer keukengerei en apparatuur. Om toch het strakke karakter van de keuken naar voren te laten komen zijn brede kasten de oplossing. Een breed design zorgt voor meer opbergruimte dan een smal design en daarnaast geeft het ook nog eens een verfijnde uitstraling aan uw keuken.

Kleine keukens in verschillende opstellingen:

Een kleine keuken valt of staat met de juiste keukenopstelling, de juiste keuken vorm is hierbij dan ook van belang.

Kleine keuken met keukenblok

Zoekt u een voordelig, ruimtebesparend alternatief? Kies dan voor een klein keukenblok. Deze is op talloze manieren uitvoerbaar en ook eventueel met spoelbak te voorzien.

Kleine keuken met hoek

Heeft u een langwerpige of smalle keuken? Dan is een hoekkeuken wellicht iets voor u. Deze opstelling is niet alleen stijlvol maar ook erg praktisch.

Klein kookeiland

Of u nu over veel of weinig ruimte beschikt, een klein kookeiland past in elke woning. Een kookeiland brengt gezelligheid in de keuken en daarnaast zorgt het ook nog eens voor extra plaatsen.

Kleine keuken met bar

Een kleine keuken met bar geeft extra dimensie aan de ruimte. De bar kan gezien worden als een centrale ruimte in het huis, waar u lekker met familie of vrienden kunt zitten om te borrelen. U bent gegarandeerd van sfeer in de keuken!

Kleine U-keuken

Dankzij slimme oplossingen is een kleine U-keuken ook mogelijk als u minder ruimte tot uw beschikking heeft. Daarnaast zorgt de kleine U-vormige keuken ook nog eens voor extra opbergruimte, een win-win situatie.

Een kleine rechte keuken

Een kleine rechte keuken is de perfecte oplossing voor kleine of smalle ruimtes. Een rechte keuken bekleed één wand die u geheel naar eigen wens kunt inrichten. Omdat deze uit één zijde bestaat die tegen de muur wordt geplaatst, kunt u optimaal gebruik maken van de gehele ruimte.

Een kleine L-keuken

Een kleine l-keuken is een variant van de hoekkeuken. De keuken bestaat uit twee zijdes die met een hoekelement aan elkaar verbonden zijn, ook wel de vorm van een letter ‘L'. Het grote voordeel van een L-keuken is de hoeveelheid opbergruimte die u erin kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan de vele lades en onderkastjes waar u uw pannen en kookgerei gemakkelijk in op kunt bergen.

Een kleine keuken met schiereiland

Een kleine keuken met schiereiland is op diverse manieren op te stellen, waardoor het ook erg handig is voor de wat kleinere ruimtes. Een schiereiland geeft de keuken een luxueuze uitstraling en daarnaast profiteert u ook hier van extra opbergruimte.

Kleine keukens in verschillende kleuren en stijlen

Kleine keukens zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen. Of u nu op zoek bent naar een modern, landelijk of industrieel design, bij CVT Keukens bent u aan het juiste adres. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een kleine keuken met een landelijke stijl? Dan is een witte kleine keuken een echte aanrader. Daarentegen zorgt een zwarte kleine keuken juist meer voor een stoere en luxueuze uitstraling. De glans bepaald ook mede de stijl van uw keuken. In een moderne kleine keuken wordt vaak gekozen voor glans. In de landelijke kleine keuken komen matte kleuren goed tot hun recht. De mogelijkheden bekijkt u uitgebreid in een van onze showrooms.

Kleine keuken kopen

Wilt u een kleine keuken aanschaffen, maar vraagt u zich af wat de kosten hiervan zijn? Deze zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte en uw persoonlijke wensen. Wilt u graag een prijsindicatie van de kosten voor uw nieuwe keuken? Maak dan een afspraak met een keukenadviseur van CVT of gebruik onze online budgetplanner.

Meer inspiratie opdoen?

Bent u vooral benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u inspireren door CVT Keukens. Kom eens langs in een van onze showrooms of maak alvast online een afspraak. Onze adviseurs staan altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend advies. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw kleine keuken? Bestel dan het gratis keukenmagazine van CVT Keukens en ontvang een boek vol keukens.

Terug
Sluiten