De efficiënte parallel keuken

De parallel keuken lijkt veel op de rechte keuken. Met als grootste verschil dat er hier niet één maar twee rechte keukenelementen zijn, die parallel aan elkaar staan. De parallel keuken kunt u op verschillende manieren indelen. Wij vertellen je hier meer over deze efficiënte en stijlvolle keukenopstelling.

Maak optimaal gebruik van de ruimte met de parallel keuken

Een parallel keuken is ideaal in langere en smallere woningen omdat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte. Zo ziet men de parallel keuken vaak terugkomen in jaren ‘30 woningen, die wat smaller zijn. We raden aan om minimaal twee meter tussen de twee keukenelementen te houden. Op die manier kunt u de kastjes, lades en een eventuele vaatwasser openmaken zonder dat de kasten elkaar raken, en heeft u zelf voldoende bewegingsruimte.

Verschillende indelingen

Een parallel keuken kunt u op verschillende manieren indelen. Bijna altijd staat één van de twee keukenelementen tegen een wand aan. Wanneer u een lange smalle ruimte heeft, zet u het andere keukenelement tegen de andere wand. Heeft u echter een open ruimte, dan kunt het tweede keukenelement los in de ruimte zetten zodat er een keukeneiland ontstaat. Hier kunt u bijvoorbeeld een kookeiland van maken of een bar, waaraan gasten en familieleden aan kunnen zitten.

Van welke stijl houdt u?

Parallel keukens zijn er in verschillende stijlen, zoals modern, klassiek, landelijk, en industrieel. Zo kunt u bij CVT keukens de keukenopstelling kiezen in de stijl die u het mooist vindt.. Maak uw keuken vervolgens helemaal af met een mooi aanrechtblad, goede apparatuur en de juiste afwerkingen.

Bekijk deze keukenopstelling in onze showroom

Wilt u  parallel keukens met eigen ogen bekijken? Kom dan naar onze showroom en bekijk onze voorbeeldkeukens. Onze adviseurs staan bovendien voor u klaar. Zij kunnen deskundig advies geven op al uw vragen en met u meedenken over de ideale opstelling voor uw keuken.

Terug
Sluiten