Waarom is de juiste hoogte van uw keukenblad zo belangrijk?

De hoogte van uw keukenblad is zeer belangrijk. Uit ergonomisch oogpunt doet u er goed aan om voor een optimale hoogte van uw werkblad te kiezen. Wanneer de hoogte van uw aanrechtblad te hoog is, kunt u schouder- en nekklachten krijgen. Wanneer de werkblad keuken hoogte te laag is staat u te ver voorover gebukt en ontwikkelt u rug- en nekklachten. Om deze vervelende lichamelijke klachten te voorkomen is het verstandig om de tijd te nemen voor het uitzoeken van de perfecte keukenblad hoogte. Wij geven u graag tips om tot de juiste hoogte van uw werkblad in de keuken te komen. Met een aanrechtblad op de juiste hoogte kunt u comfortabel genieten van uw keuken. Lees dus snel verder en ontdek welke keuken werkblad hoogte het beste bij uw huishouden past.

Standaard hoogte keukenblad

Hoe hoog is een aanrecht meestal? De standaard hoogte van een aanrechtblad ligt rond de 92 cm. Deze standaard afmetingen van een keukenblad zijn echter niet voor iedereen geschikt. Voor het berekenen van de gemiddelde hoogte van een aanrechtblad is gekeken naar de gemiddelde lengte van volwassenen. De standaard hoogte van een keukenblad is geschikt voor mensen tussen de 170 en 180 cm. Voor de een zal de standaard hoogte van het werkblad in de keuken te laag zijn en voor de ander zijn de standaard maten van een keukenblad te hoog. Gelukkig kunt u tegenwoordig ook een keukenblad op maat laten maken. De normale hoogte van een aanrechtblad van 90 centimeter is namelijk niet voor iedereen even comfortabel.

Waar rekening mee te houden bij het bepalen van de hoogte van uw aanrechtblad?

De ideale hoogte van een keukenblad is dus voor iedereen verschillend. Om de optimale hoogte van uw keukenblad te bepalen is het belangrijk om rekening te houden met uw lengte. Om de hoogte van het aanrecht incl. blad te berekenen hoeft u alleen maar uw armen langs uw lichaam in een hoek van 90 graden te houden. Deze dienen zo’n 15 tot 25 cm boven het werkblad uit te komen. Ook is het bij het bepalen van de juiste werkhoogte van het keukenblad belangrijk om rekening te houden met huisgenoten. Wie staat er het vaakste in de keuken? De ideale hoogte van het werkblad in de keuken dient te worden afgestemd op de persoon die er het meeste gebruik van maakt. Daarnaast dient u rekening te houden met wat voor schoenen u meestal draagt tijdens het koken. Heeft u vaak hakken aan in de keuken? De hoogte van het werkblad mag dan een paar centimeter hoger zijn. Zoals u merkt zijn er dus veel factoren van belang voor het aanwijzen van de juiste hoogte van uw keukenwerkblad.

Meer informatie? Maak nu geheel vrijblijvend een afspraak bij CVT Keukens.

Wilt u weten welke hoogte keukenblad het beste bij uw huishouden past? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij brengen al uw wensen, voorkeuren en persoonlijke situatie in kaart tijdens een rondleiding in onze showroom. Ook beantwoorden zij graag eventuele vragen die u heeft. Zo komt u samen met onze adviseur tot de perfecte hoogte van uw aanrechtblad.

Terug
Sluiten