Diepte aanrechtblad

Misschien staat u er niet direct bij stil, maar de juiste diepte van het aanrechtblad is erg belangrijk. Wanneer u een nieuwe keuken of een nieuw aanrechtblad aanschaft, moet u de juiste diepte bepalen. Maar hoe weet u wat de juiste diepte voor uw keukenblad is? CVT Keukens vertelt u er graag meer over.

Standaard diepte keukenblad

De standaard diepte van een keukenblad is geschikt voor de meeste mensen met een gemiddelde lengte. Zij kunnen eenvoudig reiken naar het achterste gedeelte van het aanrechtblad. Deze standaard diepte is 60 cm. Een werkblad van 70 cm diep wordt ook vaak gekozen en valt ook onder de standaardafmeting. De extra 10 cm zorgt toch voor meer opberg- en werkruimte op het aanrechtblad en kan het verschil maken als u beschikt over een kleine keuken. Als u te veel naar voren moet hangen om achterin het keukenblad te zijn, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Wanneer dat het geval is, is het aanrechtblad te diep en kunt u beter kiezen voor een ondieper aanrechtblad. Bent u langer dan de gemiddelde persoon? Dan kunt u kijken naar eventueel een dieper blad voor meer plek op het aanrecht, bijvoorbeeld een aanrechtblad van 80 cm diep.

Waar rekening mee te houden bij het bepalen van de diepte van uw aanrechtblad?

De ideale diepte van uw keukenblad is afhankelijk van meerdere factoren. Een belangrijk aspect is de lengte van de persoon die het meeste in de keuken staat. Hij of zij mag niet te ver reiken om achterin het keukenblad te komen. Daarnaast is de ruimte voor en de vorm van uw keuken een belangrijk om de juiste diepte te bepalen. U moet namelijk voor de keuken voldoende bewegingsruimte overhouden. Wilt u bijvoorbeeld een U-keuken? Zorg er dan voor dat de aanrechtbladen niet te diep zijn, zodat er in het midden nog voldoende ruimte over blijft. Beschikt u over een kleine keuken, maar wilt met een groter aanrechtblad meer ruimte creëren? Dan is het juist handiger om een dieper aanrechtblad te kiezen.

Meer informatie? Maak nu geheel vrijblijvend een afspraak bij CVT Keukens.

Wilt u meer weten over de juiste diepte van het aanrechtblad of wilt u persoonlijk advies? Kom dan gerust langs in de winkel en ontdek de mogelijkheden. Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Dat is uiteraard ook mogelijk! Bestel dan eenvoudig ons gratis keukenmagazine en laat u inspireren.

Terug
Sluiten