Zwart in de keuken: verrassend en chique

Zwart in de keuken is tegenwoordig onwijs populair en dat is niet voor niets. De stijlvolle zwarte keuken straalt enorme klasse en luxe uit. Daarnaast biedt zwart in de keuken onwijs veel mogelijkheden.

Wist u bijvoorbeeld dat zwarte elementen in elke mate en in vrijwel iedere keukenstijl te verwerken zijn? De mate van het gebruik van zwarte elementen is voor een ieder verschillend. Daarom vertelt CVT Keukens u over mogelijkheden om de zwart in uw keuken te verwerken.

Waarom zwart?

Zwart is een tijdloze en neutrale kleur, en dus gemakkelijk met andere kleuren te combineren. Een compleet zwarte keuken is een opvallende eyecatcher in uw huis en zorgt voor een unieke, chique uitstraling. Is dit voor u te donker? Met enkel zwarte elementen bereikt u ook al gauw een verrassend chique uitstraling. Welke kleur zwart in de keuken kunt u uiteraard zelf bepalen. Daarnaast zijn er ook nog verschillende soorten zwart die ieder voor een eigen sfeer zorgen. Zo zorgt hoogglans zwart voor een hele moderne uitstraling en mat zwart voor een stoere uitstraling. CVT Keukens helpt u graag met het zoeken naar uw favoriete kleur ‘zwart’.

Zwarte details

Vindt u zwart een mooie kleur, maar wilt u het niet laten overheersen in uw keuken? Dan zijn zwarte details zeker het overwegen waard. Zoals al eerder verteld is zwart erg gemakkelijk te combineren met andere kleuren en past zwart in iedere keukenstijl. U kunt er voor kiezen om zwart in mindere mate toe te passen. Denk hierbij aan zwarte kranen, een zwarte spoelbak en zwarte grepen. Zo profiteert u van de stijlvolle zwarte uitstraling, maar is het niet te overheersend. Een andere optie zou zijn om zwarte keukenapparatuur in uw keuken te verwerken. Kies voor de hoeveelheid zwart die voor u goed voelt.

Zwarte elementen

Als u een mooi contrast in uw keuken wilt aanbrengen door zwart te combineren met de rest van uw keuken dan is het toevoegen van zwarte elementen een aanrader. Denkt u hierbij aan zwarte werkbladen en kastjes. Ook deze zwarte elementen zijn in alle keukenstijlen te verwerken. Zo steekt een zwart aanrechtblad erg mooi af tegen een witte, moderne keuken. Maar ook in een landelijke keuken staan zwarte kastjes chique. Contrasteer de zwarte elementen met bijvoorbeeld lichte muren voor een speels geheel.

Door ook nog zwarte details zoals zwarte kranen toe te voegen creëert u een opvallende, maar stijlvolle keuken. Tot slot kunt u ook kiezen voor het gebruik van zwarte tegels. Kies bijvoorbeeld voor een lichte keuken met zwarte vloertegels of gebruik zwarte wandtegeltjes om een mooi contrast te creëren.

Compleet zwarte keuken

Gaat u voor de meest unieke en opvallende uitstraling? Kies dan voor de gewaagde, maar veelbelovende, compleet zwarte keuken. In een zwarte keuken is, zoals de naam het al zegt, alles in zwarte tinten. Dat wil zeker niet zeggen dat de zwarte keuken saai is. Juist omdat het allemaal in dezelfde kleur is, zullen de materialen en vormen zorgen voor de details. Door bijvoorbeeld te kiezen voor zwarthouten keukenmeubelen en een hoogglans zwart werkblad creëert u een verrassend mooi contrast.

De compleet zwarte keuken is in iedere keukenstijl mogelijk. Let wel op dat een compleet zwarte keuken erg donker kan ogen. Zorg er dus voor dat er voldoende licht in uw keuken komt. Ook het gebruik van natuurlijke elementen zoals planten zorgen voor een mooi contrast in een zwarte keuken.

Meer inspiratie opdoen?

De mogelijkheden om zwart in uw keuken te verwerken zijn eindeloos. Wilt u meer inspiratie opdoen? Bestel dan het gratis CVT keukenmagazine. Hierin staan originele ideeën, beelden van onze prachtige keukencollectie en verrassende tips voor een nieuwe keuken. Deze kunt u thuis laten bezorgen en doorbladeren om inspiratie op te doen.

Wilt u op maat gemaakt keukenadvies? Dat kan ook! Maak vrijblijvend een afspraak met onze keukenadviseurs. Zij luisteren naar uw wensen en helpen u graag verder bij het realiseren van uw droomkeuken.

Terug
Sluiten