Uw keuken gezellig maken

De keuken wordt tegenwoordig vaak gezien als een centrale plek in het huis. Er wordt geborreld, gelezen, gewerkt en gestudeerd. Sinds de introductie van bijvoorbeeld hetkookeiland met een bar wordt de keuken steeds vaker gebruikt als ontvangstplek voor vrienden en familie. Hierdoor is het belangrijk om een fijne sfeer te creëren in de keuken. Hoe kunt u uw strakke keuken gezellig maken? CVT Keukens heeft diverse handige tips om uw keuken om te toveren tot een knusse woonkeuken. Lees snel verder en laat u inspireren door deze gezellige keuken ideeën.

Wat extra groen

Planten geven een levendige sfeer en ze worden ook vaak gebruikt om een woonkamer knus in te richten. Dit is natuurlijk ook erg effectief in de keuken. Stem de soort planten af met de planten in de woonkamer en verander uw woon- en keukengedeelte in een botanisch paradijs. Twee perfecte opties voor planten in de keuken zijn kruidenplantjes en hangplanten. De kruidenplantjes zijn naast sfeervol ook nog eens erg functioneel en hangplanten beslaan niet al te veel ruimte zodat er genoeg plek blijft om te koken.

Let op: plaats geen giftige planten waar u kookt en besteed ook aandacht aan de luchtvochtigheid en de lichtinval in de keuken. Sommige planten hebben hier namelijk verschillende vereisten voor.

Matchende schilderijen

Schilderijen zijn al eeuwenlang een stijlvolle toevoeging aan het huis. In de hedendaagse keuken- en woonruimte is dit niet veranderd. Schilderijen vallen op en kunnen een bepaalde sfeer met zich meebrengen. Stem dan ook de schilderijen in uw keuken af met de schilderijen die u in de woonkamer heeft hangen. Wanneer u in de woonkamer voor een groot klassiek schilderij gaat, kies er dan niet voor om een aantal moderne schilderijen in uw keuken op te hangen. Of juist wel, als u dat contrast juist leuk vindt.

Bij een aansluitende woonkeuken gaat het erom dat stijlen op elkaar zijn afgestemd. Dit is ook mogelijk door andere details op elkaar af te stemmen. Ga in uw keuken en woonkamer bijvoorbeeld voor matchende potjes, kussentjes en beeldjes.

Sfeerverlichting

Niet alleen kaarsjes kunnen de keuken sfeer geven, ook verlichting in het algemeen kan hierin een groot aandeel hebben. Ga voor warme lampen in plaats van heldere tl-buizen om de keuken gezellig te maken. Ook kunt u kiezen om voor het praktische nut nog steeds een heldere hanglamp te installeren. Maar als contrast kunt u dan een warme, staande lamp plaatsen om toch een knusse sfeer te creëren. Zo heeft u tijdens het koken genoeg licht om maaltijden te bereiden maar tijdens het eten een knusse sfeer om optimaal te genieten van het gerecht en de gezelligheid.

De warmte van een kaarsje

Kaarsjes brengen warmte met zich mee, niet alleen qua temperatuur, maar ook qua sfeer. Wanneer u in de ruimte een knusse en gezellige sfeer wilt creëren steekt u al gauw een kaarsje aan. Ook in de woonkeuken is een kaarsje perfect om de sfeer te bevorderen. Bent u bijvoorbeeld klaar met dineren en zit u nog even na te genieten of een drankje achteraf te doen? Dim dan de lichten en steek een aantal kaarsjes aan. Ook hier kunt u bijvoorbeeld dezelfde stijl en tint kaarshouders aanhouden als in de woonkamer.

Warme kleuren

Gebruik bij het inrichten van de keuken warme kleuren. Ga bijvoorbeeld in delandelijke keuken voor veel bruin- en crèmetinten. Dit kunt u makkelijk realiseren door veel hout of houtlook te gebruiken in de keuken. In demoderne keuken is de zwarte kleur tegenwoordig erg populair en deze donkere kleur brengt ook erg veel warmte met zich mee.

Ga bijvoorbeeld voor een matzwarte keukenkastjes, een antraciet wand, en een chique gouden kraan. In de stoereindustriële keuken wordt er van nature vaak gebruik gemaakt van matzwart en hout. Zwart en hout brengt veel warmte met zich mee en dit creëert dan ook snel een gezellige sfeer.

De open keuken

Om uw woonkeuken compleet af te maken is het natuurlijk perfect om van de keuken- en woonruimte een harmonieus geheel te maken. U kunt ervoor kiezen om de muur tussen de keuken en woonkamer weg te halen om zo van een open concept te genieten.

Zo loopt u gemakkelijk in dezelfde ruimte van het aanrecht naar de bank en voelt het snel als één groot, bruisend centrum van uw huis. Let hier wel op dat u de keuken- en woonkamerstijl nauwkeurig op elkaar afstemt.

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u graag meer informatie over het realiseren van uw perfecte woonkeuken? Kom dan langs in onze keuken showroom en maak een afspraak met een keukenadviseur van CVT Keukens. Laat u in de winkel inspireren en informeren over de woonkeuken. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor een woonkeuken? Bestel dan het gratis keukenmagazine van CVT Keukens en ontvang een boek vol ideeën.

 

Terug
Sluiten