Welk materiaal werkblad past bij u?

Welke werkblad geschikt is voor uw keuken hangt af van uw wensen en leefstijl. Daarbij bepaalt het materiaal natuurlijk voor een groot deel de uitstraling van een keuken. Door de verschillende mogelijkheden is er voor iedere wens, waarbij prijs geen rol speelt, een passend werkblad te vinden. De diverse kenmerken van de werkbladen zorgt ervoor dat de een bijvoorbeeld meer krasvast is, terwijl de ander juist beter tegen vloeistoffen kan. Bij CVT Keukens hebben we verstand van keukens. Wij adviseren u dan ook graag over welk materiaal het beste past bij uw levensstijl.

Voor de kookliefhebbers

Door de verschillende soorten werkbladen is er veel keus. Hierdoor is voor iedere levensstijl een bijpassend blad te vinden. Staat u bijvoorbeeld dagelijks in de keuken, omdat u van koken houdt? Een werkblad van roestvrijstaal is dan een uitkomst. Dit materiaal zorgt voor een blad dat tegen een stootje kan, hittebestendig is, hygiënisch en ook vloeistoffen blijven mooi op het oppervlak liggen. Wel dient er altijd een snijplank gebruikt te worden, maar dit geldt eigenlijk voor elk werkblad en is voor de échte thuiskoks een bekend fenomeen. 

Hygiëne staat voorop

In huishoudens met kleine kinderen of voor ouderen is het van belang dat werkbladen goed schoon zijn. De weerstand kan bijvoorbeeld laag zijn en dan speelt hygiëne een belangrijke rol. Dit in combinatie met een mooie uitstraling, daar zorgen de werkbladen die gemaakt zijn van graniet, keramiek of composiet voor. Deze materialen zijn hygiënisch en kunnen ook tegen een stootje. Wel is het verstandig om een granieten werkblad regelmatig te impregneren, zodat vloeistoffen minder snel intrekken en het blad langer mooi blijft.

Een unieke uitstraling is belangrijk

Bent u minder vaak in de keuken te vinden en op zoek naar een werkblad met een warme, unieke uitstraling? Denk dan aan een houten blad. Elk werkblad van dit materiaal verschilt, omdat geen enkele boom hetzelfde is en ook creëert het direct een huiselijke sfeer. Dit materiaal is echter wel gevoelig voor krassen, hitte en vloeistoffen. Om het werkblad langer mooi te houden is het goed om dit regelmatig te impregneren en te behandelen met olie. Daarnaast kunt u ook kiezen voor natuursteen. Dit materiaal biedt dankzij de onregelmatigheden van het oppervlak een bijzonder en uniek design. Ook dit materiaal is gevoelig voor krassen en vloeistoffen, maar kan wel beter tegen hitte. Toch is het raadzaam om altijd onderzetters voor uw hete pannen te gebruiken.

Alles moet perfect op elkaar aansluiten

Wanneer het aankomt op een mooi geheel in de keuken, waarbij u de vormgeving belangrijker vindt dan het gebruik, kies dan voor een werkblad van kunststof. Met dit materiaal heeft u oneindig veel keus in afwerking, omdat het in allerlei vormen gegoten kan worden. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor keukens met een hoekopstelling. Naden worden mooi onzichtbaar afgewerkt tot één geheel. Deze werkbladen bieden een rijke keuze aan randafwerkingen en kleuren, zodat deze perfect past op de afstemming van de gehele keuken. Het materiaal is hygiënische en biedt veel weerstand. Bij gebruik van dit werkblad zorg dan wel altijd voor onderzetters bij hete pannen en een snijplank voor het snijden van voedsel om jarenlang te genieten van dit werkblad.

Maak vrijblijvend een afspraak met onze keukenadviseurs

Wilt u graag meer informatie over het werkblad dat past bij uw leefstijl? Maak dan snel een afspraak met een van onze keukenadviseurs. Zij helpen u graag met uw keuze welk materiaal werkblad het beste past bij uw leefstijl. 

Terug
Sluiten