3 x unieke keukens

De keuken is een essentiële ruimte in een woning. Vroeger was de keuken enkel een functionele ruimte die vaak zo praktisch mogelijk werd ingericht. Tegenwoordig is de keuken een ruimte waar functionaliteit, design en leven bij elkaar samenkomen.

Hoe unieker, hoe beter. Kies voor een keuken die zich onderscheidt van alle andere keukens. Er zijn talloze manieren om een keuken uniek te maken. Bent u benieuwd naar enkele mogelijkheden? Lees dan verder en laat u inspireren door deze unieke keukens.

1. De botanische keuken: levendig en warm

Bent u een liefhebber van planten in huis? Haal buiten naar binnen met de botanische keuken en breng uw keuken letterlijk tot leven. Door het gebruik van vrolijke kleuren en planten ontstaat er een natuurlijke en warme uitstraling in de keuken. Laat uw creativiteit helemaal gaan met deze keukentrend. Breng eenvoudig botanische sferen in uw keuken door kruidenplantjes in uw keuken te plaatsen.

Of wat dacht u van exotische bloemenprints en groene accessoires? De botanische keuken laat zich prachtig combineren met natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, beton, steen en goud. Let er bij een botanische keuken wel op dat deze keuken al snel erg druk oogt. Kies voor een mooie, rustige basiskleur om dit in balans te brengen.

2. De keuken in één kleur: chique en verrassend

Houdt u van eenvoud, maar wel in een uniek jasje? Dan is een keuken in één kleur de oplossing! Op de keukens in één kleur kunt u eenvoudig de ton sur ton methodiek toepassen. Bij ton sur ton kiest u een kleurenpalet dat bestaat uit één kleur, maar dan in verschillende tinten. Door het gebruik van ton sur ton creëert u een rustgevend effect in de keuken. De kleur hiervan bepaalt u natuurlijk zelf, maar laten we even de zwarte keuken als voorbeeld nemen.

Een volledig zwarte keuken zorgt voor een chique, unieke uitstraling. Een zwarte keuken is in vrijwel iedere keukenstijl uit te voeren. Denk hierbij aan industriële keukens, moderne keukens of landelijke keukens. Zwart is een neutrale kleur waardoor het zich makkelijk laat combineren met materialen en kleuren. Wilt u meer weten? Deze blog over zwart in de keuken gaat dieper in op de mogelijkheden. De keuken in één kleur doet het ook goed in wit en grijs.

3. De keuken met opvallende elementen: speels en apart

Wilt u een relatief rustige keuken opleuken? Opvallende elementen toveren iedere keuken om tot een uniek exemplaar. Opvallende elementen kunnen in iedere keukenstijl verwerkt worden. Van een moderne keuken tot een landelijke keuken. Zo is een opvallende, chique gouden kraan en spoelbak erg mooi in een strakke, moderne keuken. Of kies juist voor een grote, bijzondere lamp als pronkstuk van de keuken.

Of wat denkt u van Portugese wandtegeltjes voor een speels effect? Ook met het gebruik van bepaalde materialen ontstaat er een uniek effect. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een marmeren werkblad. In deze blog over materialen in de keuken leest u meer over de mogelijkheden van materiaalgebruik. Belangrijk bij opvallende elementen is de dosering. Als u te veel opvallende elementen in de keuken verwerkt, dan verliezen ze al gauw hun opvallende functie.

Meer inspiratie opdoen?

Er zijn talloze manieren om uw keuken uniek te maken. Wilt u een unieke keuken, maar sluiten bovenstaande keukens niet bij uw wensen aan? Geen enkel probleem! Om meer inspiratie op te doen kunt u het gratis CVT keukenmagazine bestellen. Deze kunt u thuis laten bezorgen en op uw gemak doorbladeren. Heeft u liever op maat gemaakt keukenadvies? Dat kan ook! Maak vrijblijvend een afspraak met onze keukenadviseurs. Zij luisteren naar uw wensen en helpen u graag verder bij het realiseren van uw droomkeuken.  

Terug
Sluiten