Kleuren in de keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken en moet een beslissing maken over welke kleur u wilt gebruiken. U wilt natuurlijk dat de keukentinten perfect passen bij het interieur van uw woning. Wat kleur betreft kunt u alle kanten op. Het wordt hierdoor lastig om knopen door te hakken. Wij helpen u graag door hieronder informatie en tips te geven.

Het belang van de juiste kleur

Het kiezen van de juiste kleur keuken is zeer belangrijk. U kiest een keuken namelijk niet voor één dag, maar ook over twintig jaar wilt u er nog van genieten. Wellicht vindt u een kleur op dit moment erg mooi, maar over een aantal jaren bent u op deze kleur uitgekeken. Ook is het belangrijk om naar het oppervlak van de keukenruimte te kijken. In een grote ruimte kunt u makkelijker voor een uitgesproken kleur kiezen dan in een kleine ruimte. Het advies is om in een kleine ruimte voor lichte kleuren te kiezen, zodat de ruimte optisch groter lijkt.

Witte keukens

Als we naar populariteit kijken, dan wint de witte keuken. Deze neutrale kleur combineert u eenvoudig met andere kleuren. Combineer de witte keuken bijvoorbeeld met gekleurde tegels op de vloer. De witte keuken past in ieder interieur. Wit is in diverse stijlen te verkrijgen. Hoogglans wit geeft de keuken een moderne, opgeruimde look. Een witte houten keuken heeft juist weer een nostalgische, authentieke uitstraling. Voor welke soort wit u ook kiest, wit zorgt voor een ruimtelijk, fris gevoel.

Zwarte keukens

Na witte keukens zijn ook zwarte keukens in populariteit aan het winnen. U kunt voor een zwarte keuken kiezen als u een grote keukenruimte hebt waar veel licht is. Zwart straalt sfeer en luxe uit. Bovendien is zwart zeer eenvoudig te combineren met andere kleuren. Contrasteer een zwarte keuken met een lichte muur voor een speels geheel. Ook een volledig zwarte keuken is stijlvol en trendy als u die op de juiste manier inricht. Een matzwarte kraan met een matzwarte spoelbak, zwarte keukenkasten en zwarte keukentegels maken deze trend compleet.

Pastelkleur keuken

Een andere trend die we momenteel zien is de pastelkleur keuken. Of u nu uw keukenapparatuur wilt voorzien van een pasteltint of de muur in de keuken: een pasteltint geeft een unieke uitstraling aan uw keuken. Een pastelkleur keuken zorgt voor een vrolijke, kalme en stijlvolle sfeer. Om het zoetsappige van de pastelkleuren te verminderen, kunt u kiezen voor de combinatie met robuuste materialen, zoals hout of steen. De pastelkeuken wordt hierdoor een stoere, stijlvolle plek in het huis.

Grijze keuken

Een grijze keuken saai? Echt niet! Een grijze keuken straalt luxe uit. Probeer een grijze keuken te combineren met een felle kleur. Een grijze keuken in combinatie met rode keukenapparatuur bijvoorbeeld geeft een prachtig effect. Grijze keukenkastjes met een houten werkblad zorgen voor een landelijke sfeer in de keuken. Met een grijze keuken kunt u meerdere kanten op. Wanneer u alleen voor grijs kiest, kunt u het beste voor antracietgrijs kiezen. Deze kleur grijs is zeer stijlvol en warm.

Kom langs en laat u inspireren!

Bent u benieuwd naar hoe de verschillende keukenstijlen eruit zien in diverse kleuren? Kom dan inspiratie opdoen in een van onze vestigingen. Heeft u vragen over wat het beste bij uw keukenstijl past? Laat u dan adviseren door een van onze keukenadviseurs. Plan een vrijblijvende afspraak in en kom langs bij een van onze vestigingen.

Terug
Sluiten