De voordelen van twee ovens

Bij het samenstellen van een keuken wordt steeds vaker gekozen voor twee ovens. Veel mensen kiezen voor een oven en een magnetron. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een combi-oven of -magnetron in combinatie met een stoomoven. Twee ovens hebben veel praktische voordelen ten opzichte van een enkele oven. U kunt namelijk nog meer heerlijke gerechten bereiden. Wilt u weten welke voordelen het hebben van twee ovens voor u heeft? Lees dan verder, CVT Keukens vertelt u er graag meer over.

 

Combi-oven of een combimagnetron

In veel keukens staat een combi-oven of een combimagnetron. Dat is erg praktisch, want hiermee bespaart u ruimte. U gebruikt hetzelfde apparaat namelijk voor zowel ovenmaaltijden als magnetronmaaltijden. Een combi-oven en combimagnetron hebben nagenoeg dezelfde functies, maar er zijn wel enkele verschillen. Een combimagnetron heeft, net zoals een gewone magnetron, een draaiplateau. Een combi-oven ziet er van binnen hetzelfde uit als een gewone oven, met meerdere plateaus. Een combimagnetron is kleiner dan een combi-oven. Dit is erg prettig als u over een kleine keuken beschikt. Daarnaast ligt de prijs van een combimagnetron over het algemeen lager. Als u voldoende ruimte heeft in de keuken, is een combi-oven aan te raden. U kunt namelijk wel meer kwijt in een combi-oven, omdat de inhoud groter is dan bij een combimagnetron.

 

AEG stoomovens

Naast een combi-oven of -magnetron is een stoomoven tegenwoordig ook bijna onmisbaar in de keuken. Ondanks dat stomen eeuwenoud is, wordt de stoomoven steeds populairder. Met de AEG stoomoven bereidt u de lekkerste maaltijden op de perfecte temperatuur. U kunt zelfs hele maaltijden tegelijkertijd in de stoomoven doen. Dit maakt het koken nog gemakkelijker. Daarnaast blijft de smaak van uw gerechten beter behouden door het te stomen. Zo kookt u als een ware chef-kok. Maar niet alleen de smaak blijft beter behouden, ook de mineralen en vitamines. Eten klaarmaken in een stoomoven is dus ook erg gezond. Met de snel opwarmfunctie op de AEG stoomoven hoeft u bovendien niet meer te wachten tot de stoomoven is voorverwarmd. Met een combi-stoomoven kunt u ook koken met veel, medium en weinig vocht in combinatie met hetelucht.

 

Kom naar onze showroom

Bent u op zoek naar een combi-oven of -magnetron en een stoomoven? Neem gerust een kijkje in een vanonze showrooms en bekijk de collectie. Onze keukenadviseurs staan klaar om u te helpen. Liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan eenvoudig onsgratis keukenmagazine en laat u inspireren.

 

Terug
Sluiten