De voordelen van twee ovens: dubbel zo veel kookplezier!

Bij CVT Keukens merken we dat er steeds meer gekozen wordt voor de veelzijdigheid van twee ovens in de keuken. Waar voorheen een oven en magnetron voldeden, zien we nu de opkomst van de combi-oven of -magnetron in combinatie met een stoomoven. Deze keuze biedt tal van praktische voordelen ten opzichte van een enkele oven. Bent u benieuwd naar de voordelen van twee ovens? Lees dan snel verder, want CVT Keukens deelt graag meer informatie met u. 

Combi-oven of een combimagnetron

De combi-oven of combimagnetron is een veelvoorkomend apparaat in moderne keukens. Het is niet alleen ruimtebesparend, maar het biedt ook de mogelijkheid om zowel ovenmaaltijden als magnetronmaaltijden te bereiden. Hoewel een combi-oven en combimagnetron vergelijkbare functies hebben, zijn er enkele verschillen. Een combimagnetron, net als een gewone magnetron, heeft bijvoorbeeld een draaiplateau, terwijl een combi-oven er van binnen uitziet als een gewone oven, compleet met meerdere plateaus. Daarnaast is een combimagnetron kleiner van formaat, wat ideaal is voor kleinere keukens. Bovendien is de prijs over het algemeen lager. Als u voldoende ruimte in uw keuken geeft, raden we echter een combi-oven aan. Deze biedt namelijk meer capaciteit en inhoud dan een combimagnetron, waardoor u meer gerechten tegelijk kunt bereiden. 

Siemens stoomovens

Naast een combi-oven of -magnetron is een stoomoven tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit de keuken. Hoewel stomen al eeuwenoud is, wint de stoomoven aan populariteit. Met de Siemens stoomoven kunt u de meest heerlijke gerechten bereiden op de perfecte temperatuur. Bovendien kunt u zelfs complete maaltijden tegelijkertijd in de stoomoven bereiden, waardoor het koken nog gemakkelijker wordt. De smaak van uw gerechten blijft beter behouden dankzij het stomen, waardoor u kunt koken als een echte chef-kok. Maar niet alleen de smaak, ook de waardevolle mineralen en vitamines blijven beter behouden. Koken in een stoomoven is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Met de snelle opwarmfunctie op de Siemens stoomoven hoeft u bovendien niet te wachten tot de oven is voorverwarmd. Met een combi-stoomoven kunt u ook koken met verschillende hoeveelheden vocht in combinatie met hetelucht, waardoor u uw gerechten naar wens kunt bereiden. 

Kom naar onze showroom

De voordelen van twee ovens zijn duidelijk: meer ruimte, meer mogelijkheden en meer culinair plezier. Kom langs bij CVT Keukens en ontdek zelf de veelzijdigheid van onze ovens. Maak een afspraak in onze winkels in Tilburg of Breda. Onze keukenadviseurs staan voor u klaar. 

Terug
Sluiten