Optimaal benutten van de smalle keuken

Een smalle keuken hoeft geen beperking te zijn. Wanneer u de ruimte optimaal benut, geniet u nog steeds van ultiem kookgemak. Ook zitten er voordelen aan een kleine, smalle keuken. U hoeft namelijk minder onderhoud te plegen aan de keuken door het relatief kleinere oppervlak. Heeft u een smalle keuken en wilt u de mogelijkheden ontdekken of inspiratie opdoen voor de inrichting hiervan? Lees dan snel verder. CVT Keukens biedt namelijk diverse handige tips om uw keuken praktisch in te richten en groter te laten lijken. Ontdek hier de slimme oplossingen om uw smalle keuken optimaal in te richten.

Tips voor inrichting

In een smalle keuken is het slim om in de lengte en hoogte te werken om alle benodigdheden kwijt te kunnen. Hier zijn een aantal tips om uw smalle keuken effectief in te richten en zoveel mogelijk ruimte te benutten.

  • Door in de hoogte te werken benut u zoveel mogelijk loze ruimte op de muur. Keukenkastjes boven het aanrecht zorgen ervoor dat u meer kookgerei kan opbergen zonder extra ruimte op te geven.
  • Door brede en diepe lades te gebruiken creëert u aanzienlijk meer opbergruimte door zo min mogelijk ruimte te verspillen. Erg effectief omdat u zo minder extra keukenkasten hoeft te plaatsen.
  • Kies voor compacte apparatuur. Neem niet meer pitten op uw kookplaat dan dat u normaal gebruikt. Ga ook niet voor een aparte grote koelkast en oven maar voor een inbouw koelvriescombinatie en een combimagnetron. Laat de extra gadgets achterwege en plaats alleen de apparatuur die u echt nodig heeft.

Groter door illusie

Met deze eenvoudige tips kunt u ervoor zorgen dat uw smalle keuken ruimte groter oogt dan het daadwerkelijk is. Hierdoor creëert u niet daadwerkelijk meer ruimte, maar wel de illusie van een ruimere keuken.

  • Door gebruik te maken van zwevende keukenkasten ziet u een groter oppervlakte van de vloer. Hierdoor lijkt de keuken ruimer terwijl er niet meer opbergruimte ontstaat.
  • Kies voor lichte kleuren zoals beige, grijs of wit. Door te spelen met lichte kleuren wekt u de illusie dat de smalle keuken groter is.
  • Kies voor een hoogglans afwerking. Hoogglanzende oppervlakken weerspiegelen namelijk licht. Dit zorgt niet alleen voor een luxe uitstraling, maar ook voor de illusie van een grotere keuken ruimte.

De smalle, rechte keuken

Een van de beste opties voor een lange, smalle keuken is de rechte keuken. Een rechte keuken is een keuken die één muur bedekt met alle nodige keukenapparatuur. In een lange, smalle keuken komt deze keuken erg mooi tot zijn recht. U kunt hier namelijk gaan voor een mooi, lang aanrecht met veel keukenkastjes. Hier kunt u natuurlijk ook slim gebruik maken van de hoogte door bovenkastjes te gebruiken en zo deze loze ruimte optimaal te benutten.

Een smal kookeiland

Wie zegt er dat een kookeiland alleen in de grote keuken past? Een smalle keuken met eiland behoort ook tot de vele opties van de smalle keuken ruimte. Het kookeiland in de smalle keuken kan natuurlijk worden gebruikt als bar om aan te ontbijten of gasten uit te nodigen, maar ook als extra opbergruimte. Hierdoor heeft u minder keukenkastjes nodig in de rest van de keuken en bespaart u ruimte. Zo wordt een kookeiland eenvoudig het bruisende hart van de smalle keuken.

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u graag meer informatie over een smalle keuken of weten wat de mogelijkheden zijn? Kom dan langs in onze keuken showroom en maak een afspraak met een keukenadviseur van CVT Keukens. Laat u in de winkel inspireren en informeren over deze keukenstijl. Lees ook eens ons artikel overkleine keukens. Hier leest u nog meer tips voor optimale ruimte benutting. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw smalle keuken? Bestel dan het gratis keukenmagazine van CVT Keukens en ontvang een boek vol ideeën.

 

Terug
Sluiten