Hoe deel je je keuken slim in?

Ervaart u wel eens ongemak in de keuken of bent u wel eens het overzicht in de keuken kwijt? Wellicht dat deze blog u een handje kan helpen. We vertellen u namelijk over hoe uw keuken slim in te delen en waar u op moet letten. We lichten een paar mogelijkheden voor u uit, zodat u kunt kiezen welke het beste bij u en uw keuken past. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

 

De keukendriehoek

Wanneer u besluit een keuken te gaan kopen dan zult u ongetwijfeld de term ‘keukendriehoek’ voorbij horen komen. Maar wat is een keukendriehoek nou precies? De keukendriehoek bestaat uit drie vaste basispunten in de keuken waartussen u zich beweegt: de koelkast, de kookplaat en de spoelbak. Door deze drie punten op een slimme manier te positioneren voorkomt u ongemak en ergernissen in de keuken.

Een juiste indeling van de keukendriehoek is een goede basis voor een slimme keukenindeling. Een slimme keukenindeling op basis van de positionering van de keukendriehoek zorgt voor efficiëntie in de keuken.

Werkzones

Hoe groter de beschikbare ruimte, hoe lastiger het wordt om een nette en niet al te grote keukendriehoek te positioneren. Daarom kunt u er ook voor kiezen om uw keuken in te delen op basis van verschillende werkzones. Dit is een keuze die steeds vaker wordt gemaakt, vooral wanneer er sprake is van een grotere, ruimere keuken. Het idee hierachter is dat de werkzones een specifieke functie of taak hebben. Voorbeelden van werkzones zijn de voorraadzone, opbergzone, spoelzone, werkzone, eetzone en natuurlijk de kookzone.

Voor de koffieliefhebbers onder ons kan er zelfs een koffiezone worden benuttigd. Per zone plaatst u alle onderdelen die nodig zijn om de specifieke taak uit te voeren. Door uw keuken in te delen in werkzones zorgt u er voor dat alle benodigdheden binnen handbereik zijn en dat al uw spullen een logische indeling hebben. Het mooie aan de slimme keukenindeling op basis van werkzones is dat u dit eenvoudig kunt toepassen in uw huidige keuken. Het veranderen van de keukendriehoek in uw huidige keuken vereist daarentegen meer werk.

Verschillende keuken vormen

De keukendriehoek en de werkzones zijn te verwerken in de verschillende keukenopstellingen. Denkt u hierbij aan een U-vorm keuken, L-vorm keuken en G-keukens. De U-vorm keuken heeft één korte zijde met een beide kanten een langere zijde. Deze keuken vorm is zowel geschikt voor een slimme keukenindeling op basis van de keukendriehoek als werkzones. De L-vorm keuken - ook wel een hoekkeuken genoemd - maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Deze keuken vorm is bij uitstek geschikt voor een handige keukendriehoek dankzij de hoekvorm. U kunt zich makkelijk en vrij bewegen in deze keuken.

G-keukens zijn ideaal voor echte kookliefhebbers. De basis van een G-keuken is hetzelfde als een U-keuken, maar een G-keuken beschikt over een extra uitbouw. De U-vorm wordt namelijk verlengd met een schiereiland, waardoor u geniet van meer kast- en werkruimte. Hierdoor is deze keuken vorm ideaal voor een slimme keukenindeling op basis van werkzones. 

Meer inspiratie opdoen?

Zoals u leest, zijn er verschillende mogelijkheden om uw keuken slim in te delen. Wilt u na het lezen van deze blog nog meer inspiratie opdoen? Vraag dan het gratis CVT Keukenmagazine aan. Dit magazine staat boordevol originele ideeën, beelden van onze prachtige keukencollectie en verrassende tips voor een nieuwe keuken. Ook voor persoonlijk advies bent u bij ons aan het juiste adres. Maak vrijblijvend en eenvoudig een afspraak met onze keukenadviseurs. Zij voorzien u graag van deskundig advies en helpen u met het maken van de juiste keuze.

 

Terug
Sluiten