Keukenontwerper Lars over de keukentrends van 2023

Lars is keukenontwerper bij CVT Breda. Dagelijks geeft hij advies en ontwerpt persoonlijke keukens voor klanten. Lars: “Jouw zoektocht naar een nieuwe keuken begint vaak met het opdoen van inspiratie. Om je op weg te helpen, heb ik de vijf keukentrends van 2023 hieronder voor je opgesomd.”

Trend 1: Landelijk modern

Een warm karakter en een strakke uitstraling. Een landelijk moderne keuken is een van de meest gekochte stijlen en daarom nog steeds heel populair. Een landelijke keuken kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke – vaak robuuste – materialen. Je maakt hem persoonlijk door te kiezen voor bepaalde accenten. Ga bijvoorbeeld voor stevige zwarte grepen voor een industriële look of kies voor zwart houtlook fronten voor een tijdloze, maar moderne uitstraling.

Trend 2: Vintage

De look van vroeger, maar wel met de nieuwste apparatuur en opties? Bij een vintage keuken hoef je niet in te leveren op luxe.
Voor die typisch jaren ’70 sfeer kies je een warme basis, zoals een warme houtsoort, en vul je dit aan met zwarte, bruine en geelgouden accenten.

Trend 3: Minimalistisch

Een smal lijnenspel, dun werkblad en een evenwichtige kastverdeling. Bij een minimalistische keuken zijn het de details die de keuken maken. Kleuren die in elkaar overvloeien en een strakke afwerking geven deze keukenstijl rust en eenvoud.

Mogelijkheden zoals een geïntegreerd zeeppompje en een vlak afgewerkte spoelbak passen perfect bij de minimalistische keuken. In onze showroom in Tilburg of Breda laten ik en mijn collega-ontwerpers je graag zien hoe jij die minimalistische look kan realiseren.

Trend 4: Aardse pasteltinten

De mooiste kleuren komen uit de natuur. Zie jij een lichte keuken voor je, maar vind je wit te hard? Ga dan voor een lichtbruine kleur, zoals greige. Een trendy kleur die tussen grijs en beige in zit. De perfecte oplossing voor als je iets anders wilt, maar niet direct de boventoon voert. Greige combineer je met warme steen- of houtsoorten.

Trend 5: Buiten naar binnen

We halen buiten steeds meer naar binnen, ook in onze keuken. Groen is de kleur van leven en energie: de ideale kleur om rust te brengen in je keuken. Met een groene basis kies je voor kleur in je keuken en kan je alle kanten op. Greeploos met zwarte apparatuur en accenten voor een moderne look of ga voor goud en een front met reliëf voor een klassieke uitstraling.


Bij CVT ben je verzekerd van betrouwbaar advies voor jouw nieuwe keuken. Onze keukenontwerpers zijn altijd in de buurt. Wil je nog meer inspiratie en kennis opdoen? Vraag nu ons gratis keukenmagazine aan vol smaakmakers, echte verhalen en persoonlijke tips van onze keukenontwerpers.

Terug
Sluiten