Zo maakt u uw keuken nog praktischer!

Terwijl u net lekker aan het koken bent, kunt u uw keukengerei niet vinden. Dat is misschien wel de grootste ergernis in de keuken. Het is dus de hoogste tijd om daar wat aan te doen. Maak uw keuken praktischer zodat koken nog leuker en eenvoudiger wordt. Bent u benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder.

Praktische kastoplossingen

De keukenkasten zijn een van de belangrijkste plekken van de keuken. Hierin bewaart u al uw voedselwaren en keukenspullen. Het kan dan ook erg lastig zijn om al die spullen gemakkelijk terug te vinden. Zorg ervoor dat de producten die bij elkaar horen, ook bij elkaar liggen. Zet het beleg bij elkaar en maak een apart plekje voor de kruidenpotjes. Zorg er ook voor dat de spullen die u nodig hebt om uw maaltijden voor te bereiden, in de kasten liggen tussen de spoelbak en kookplaat. Bewaar daarnaast droogwaren zoals rijst en pasta in glazen potten. Zo ziet u direct wat er in zit. Pannen goed opbergen is vaak ook een lastige opgave. Dit kunt u oplossen door rekken in de kast te plaatsen. Zo gaat u de hoogte in en plaatst u de pannen boven elkaar.

Multifunctionele apparaten

Investeer in apparaten die meerdere functionaliteiten hebben. Met multifunctionele apparaten bespaart u extra spullen en dus ruimte in uw keuken. Koop bijvoorbeeld een keukenmachine die hakt, mixt en mengt. Daarnaast heeft u met een kokend water kraan geen waterkoker meer nodig. Dit is niet alleen erg praktisch, een kokend water kraan is over het algemeen ook nog eens energiezuiniger dan een waterkoker. Ga voor een combi oven met magnetronfunctie zodat u ook hiervoor maar één apparaat nodig hebt. Ook bespaart u al ruimte door een snijplank te kiezen die over de spoelbak past. U heeft hiermee namelijk geen ruimte op het aanrechtblad nodig om vlees en groenten te snijden.

Keukenzones

Deel uw keuken in met keukenzones per activiteit. Zo voorkomt u dat u onnodig afstand aflegt en weet u precies waar alles staat wat u nodig hebt. In de zone ‘voorraad’ bewaart u uw levensmiddelen. Het is belangrijk dat u hier gemakkelijk kunt komen en dat er voldoende ruimte is om de keukenkasten te openen. Maak daarnaast een zone voor het opbergen van uw servies. Deze zone is het meest praktisch bij de vaatwassers, zodat u alle servies kunt opbergen zonder veel te lopen. In de zone ‘spoelen en afval’ bevinden zich de vaatwasmachine en spoelbak. Plaats hier de afwasborstel en andere schoonmaakproducten. Creëer ook een zone ‘koken en bakken’. Op deze plek vindt u uw pannen, bakplaten en baktoebehoren terug. Met deze zones in uw keuken wordt het direct een stuk overzichtelijker én praktischer!

Maak uw keuken praktischer bij CVT

Wilt u ook genieten van een praktische keuken? Kom dan gerust langs in een van onze showrooms. Onze keukenadviseurs staan voor u klaar om met u de mogelijkheden te bekijken. Wilt u graag meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Dat kan uiteraard ook! Bestel dan eenvoudig ons gratis keukenmagazine en laat u inspireren.

Terug
Sluiten