De landelijke keuken in het kort

Het gebruik van landelijke keukens, of plattelandskeukens zoals men het ook wel eens noemt, was een populaire trend in de jaren 80 en is nu weer helemaal terug. Deze klassieke keukenstijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren.

We zien qua materialen veel hout en steen terug en kleuren die veel worden gebruikt zijn gebroken wit, bruin, grijs en zwart. Ook zijn er een aantal elementen die vaak terugkomen in de landelijke keuken, deze worden hieronder uitgelicht. Is de landelijke keuken iets voor u? Lees dan hier de voordelen en ontdek een greep uit de landelijke elementen.

Klassieke elementen van de landelijke keuken

De landelijke keuken straalt nostalgie uit en dat ziet u terug in de klassieke elementen die worden gebruikt. Zo zien we bijvoorbeeld aanwezige grepen op de houten keukenkastjes en klassieke kranen op het werkblad. Ook gaat de keuze vaak uit naar een gaskookplaat in plaats van de moderne inductiekookplaten. In de keuken vindt u veel ornamenten zoals sierlijke randafwerkingen en versiersels aan de grepen van de keukenkastjes. Op het klassiek ingerichte werkblad is er veel ruimte voor accessoires als plantjes, potjes en schalen. De flessen olie en kruidenrekjes kunnen in het zicht worden gelaten en de borden stelt u tentoon in de open kasten. Op het eerste oog is de keuken dus praktisch ingericht zonder al te veel keukengerei te ‘verstoppen’ uit het zicht.

Een greep uit onze landelijke keukens

In de CVT Imera keuken zien we gelijk al deze klassieke elementen terugkomen. Met het casette model in de fronten en bovenkasten met facet geslepen glas is dit een sierlijke en praktisch ingerichte keuken. We zien dat het keukengerei is tentoongesteld op verschillende manieren: Hangend boven het fornuis, in mandjes en achter de glazen ruiten van de kastjes. Ook zien we crème wit als hoofdkleur met wat grijze en bruine elementen. Op de kastjes vinden we handgrepen en op het aanrecht een klassieke kraan en gaskookplaat.

Een ander voorbeeld is de CVT Trigno, waar we mooie roestvrijstalen greepringen vinden op de houten keukenkasten. Het grijze werkblad heeft een gefrijnde randafwerking en het keukengerei is tentoongesteld op verschillende planken. Hoewel deze keukens klassiek en ouderwets ogen is er moderne apparatuur van onder andere Bauknecht en AEG gebruikt. Een mooie manier om de voordelen van de moderne apparatuur te verwerken in de stijl van vroeger.

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u graag een landelijke keuken kopen en heeft u behoefte aan een persoonlijk advies of meer inspiratie? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze keukenadviseurs of vraag het gratis keukenmagazine van CVT Keukens aan. Landelijke keukens zijn er in alle soorten en maten en wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

 

Terug
Sluiten