Kokend water kranen: een must-have in iedere keuken

Het is niet voor niets dat in steeds meer keukens een kokend water kraan te vinden is. Een kokend water kraan levert namelijk veel voordelen en gemakken op in de keuken. Bovendien zijn kokend water kranen ook nog eens erg veilig. Wilt u meer te weten komen over kokend water kranen en hun mogelijkheden? Lees dan gauw verder. CVT Keukens vertelt het u graag!

De voordelen van een kokend water kraan

CVT Keukens is grote voorstander van de kokend water kraan en we vertellen u graag waarom. Een kokend water kraan is de laatste jaren flink in opmars omdat de kraan zoveel voordelen met zich meebrengt. Met deze kraan stroomt er namelijk binnen een handomdraai kokend water (100 °C) uit de kraan. Hierdoor heeft de kraan niet twee, maar drie opties. De kokend water kraan wordt dan ook wel de 3 in 1 kraan genoemd: uit de kraan stroomt koud, warm en kokend water.

Een losse waterkoker is met deze innovatieve kraan overbodig. Dat is ideaal, want dat scheelt weer ruimte op het aanrechtblad. De kokend water kraan is bijvoorbeeld te gebruiken om een pan met kokend water voor te bereiden of een kop thee te zetten. De bediening van kokend water kranen zijn erg eenvoudig waardoor de kranen ook erg gebruiksvriendelijk zijn. Kortom, een kokend water kraan is een innovatieve en handige aanwinst voor iedere hedendaagse keuken.

Een kokend water kraan is veilig!

Het klinkt misschien enger dan het daadwerkelijk is: een kraan waar kokend water uit stroomt. Maar daar is natuurlijk over nagedacht. De kranen zijn voorzien van een aantal veiligheidsvoorzieningen waardoor er op een veilige manier gebruik kan worden gemaakt van deze kranen. Zo heeft een kokend water kraan een druk-draai knop, waardoor er alleen kokend water uit de kraan komt wanneer u dat wilt. Er moet dus een bewuste handeling worden verricht voordat er kokend water uit de kraan stroomt.

Daarnaast zijn de kranen voorzien van een dubbelwandige hals, waardoor u zich niet kunt verbranden aan de hals van de kraan. Tot slot komt er niet alleen kokend water uit de kraan, maar ook lucht. Dit zorgt ervoor dat u op tijd uw handen kunt terugtrekken voordat u zich kan verbranden aan het hete water. De kokend water kraan is dus erg veilig! Dat neemt niet weg dat u (net als altijd) voorzichtig om moet gaan met heet water.

Diverse merken

Overweegt u een kokend water kraan aan te schaffen? Dan vertellen we graag nog wat meer over de diverse merken. Het bekendste merk onder de kokend water kranen is Quooker. Een Quooker kraan is dan ook een bekend begrip in de keukenindustrie. Quooker heeft kokend water kranen in allerlei verschillende kleuren en stijlen zodat u gegarandeerd een kraan vindt die mooi aansluit op de rest van de keuken. Een ander merk dat hoogwaardige kokend water kranen produceert is Grohe. De kranen van Grohe zijn erg praktisch en super snel. Ook deze kokend water kranen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen met verschillende functionaliteiten. Het laatste topmerk dat we aankaarten is Aqua Hot+. De kokend water kranen van dit merk hebben een voordeliger prijskaartje ten opzichte van de kranen van Quooker. Aqua Hot+ heeft veel mooie, stijlvolle zwarte kokend water kranen in haar assortiment. Kortom, wat uw budget en wensen ook zijn, met deze merken vindt u gegarandeerd een stijlvolle kokend water kraan voor in uw keuken. 

Meer weten over kokend water kranen?

Zoals u leest brengt een kokend water kraan in de keuken veel voordelen met zich mee. Wilt u na het lezen van deze blog nog meer informatie over kokend water kranen? Dan nodigen wij u uit om langs te komen in een van onze showrooms. Wilt u persoonlijk advies? Maak dan vrijblijvend en eenvoudig een afspraak met een van onze keukenadviseurs. Zij voorzien u graag van deskundig advies en helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Terug
Sluiten