Zo kiest u het juiste aanrechtblad

Het aanrechtblad wordt dagelijks intensief gebruikt. Het is daarom erg belangrijk om het juiste aanrechtblad te kiezen, misschien wel belangrijker dan u wellicht denkt. Het aanrechtblad brengt vele praktische voordelen met zich mee, maar bepaalt daarnaast ook de sfeer in uw keuken. Maar hoe kiest u het juiste aanrechtblad? CVT Keukens vertelt u er graag meer over. Benieuwd naar onze tips? Lees dan deze blog.

De beste afmeting van het aanrechtblad

Misschien verwacht u het niet, maar de juiste afmeting is een van de belangrijkste onderdelen van het aanrechtblad. De juiste afmeting voorkomt nek- en rugklachten en zorgt ervoor dat u ergonomisch in de keuken bezig bent. Het keukenblad moet daarom afgestemd zijn op uw lengte. Maakt u met meerdere personen gebruik van de keuken? Kies dan een keukenblad dat past bij de lengte van de persoon die het meest in de keuken staat. Uw armen dienen een hoek van 100 tot 120 graden te hebben wanneer u uw armen op het aanrechtblad leunt. Is dat niet het geval? Dan heeft het aanrechtblad niet de juiste hoogte. Daarnaast moet u gemakkelijk bij de achterkant van het aanrechtblad kunnen komen, zonder veel te reiken.

Bepaal de sfeer in uw keuken

Het aanrechtblad is een echte blikvanger in de keuken. Daarom moet het aanrechtblad goed aansluiten op uw wensen als het gaat om uitstraling. Zorg er daarnaast voor dat het aanrechtblad aansluit bij de rest van de keuken. Beschikt u over een keuken met lichtgekleurde keukenkasten? Dan creëert u met een donker gekleurd aanrechtblad een prachtig contrast. Hetzelfde geldt voor een donkergekleurde keuken met een lichtgekleurd keukenblad. Speel met de kleuren van uw aanrechtblad en keukenkastjes en creëer een geheel naar uw wens.

Kies het geschikte materiaal voor u

Composiet: Composiet heeft een natuurlijke uitstraling en is een prachtig en goedkoper alternatief voor echt natuursteen. Composiet is onderhoudsvriendelijk en erg sterk. Het blad kan wel koud aanvoelen.

Keramiek: Keramiek wordt nog niet zo lang gebruikt als aanrechtblad, maar heeft wel veel voordelen. Keramiek kan goed tegen hitte en het behoudt zijn kleur. Bovendien is keramiek eenvoudig schoon te houden.

Beton: Beton is sterk, kan goed tegen hitte en heeft een robuuste uitstraling. Wel dient u beton goed te onderhouden en is het materiaal vlekgevoelig.

Kunststof: Een aanrechtblad van kunststof is erg populair. U kunt kiezen uit talloze kleuren en designs en het materiaal is erg sterk. Het nadeel van kunststof is dat het niet hittebestendig is.

Kom langs en bekijk de mogelijkheden

Wilt u meer weten over aanrechtbladen of wilt u advies over welk aanrechtblad het beste bij u past? Komt gerust langs in een van onze showrooms en ontdek het uitgebreide assortiment. Liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Dat is uiteraard ook mogelijk! Bestel dan eenvoudig ons gratis keukenmagazine en laat u inspireren.

Terug
Sluiten