Ontdek de meest voorkomende keukenindelingen voor uw keuken

Keukens zijn er in verschillende stijlen en indelingen. Een belangrijke overweging bij het kiezen van een keuken is de indeling, die moet passen bij uw ruimte en uw kookbehoeften. In deze blog nemen we een kijkje in de meest voorkomende keukenindelingen en bespreken we de kenmerken en voordelen van elk type. 

1. Keuken met kookeiland

De keuken met kookeiland is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Een kookeiland is niet alleen een blikvanger, maar ook heel praktisch. Het biedt veel opbergruimte en werkruimte, en het eiland fungeert vaak als centraal punt in de ruimte, waar iedereen graag samenkomt.

2. Rechte keuken

De rechte keuken is een klassieke keukenopstelling die vandaag de dag nog steeds veel wordt gekozen. Het grote voordeel van een rechte keuken is dat deze weinig ruimte in beslag neemt en daarom geschikt is voor kleinere ruimtes.

3. Keuken met schiereiland

Een keuken met schiereiland is een variant op de keuken met kookeiland. Bij een keuken met schiereiland is het kookeiland verbonden met het aanrechtblad aan de muur. Een schiereiland kan net als een kookeiland fungeren als een centraal punt in de keuken. 

4. Parallel keuken

Een parallel keuken bestaat uit twee rechte keukens die tegenover elkaar zijn geplaatst. Dit type keuken biedt veel werk- en opbergruimte en is ideaal voor lange, smalle ruimtes. 

5. U-vorm keuken

Een U-vorm keuken biedt veel werkruimte en opbergruimte, omdat alle zijden van de keuken benut kunnen worden. Een U-vorm keuken is daarom ideaal voor kookliefhebbers die graag uitgebreid koken. Dit type keuken biedt veel bewegingsvrijheid en is ideaal voor grote ruimtes. 

6. L-vorm keuken

Een L-vorm keuken is een opstelling waarbij twee keukenblokken in een L-vorm zijn geplaatst. Deze keukenopstelling is praktisch, omdat u alle apparatuur en het werkblad bij de hand hebt. Dit type keuken biedt veel werk- en opbergruimte en is ideaal voor open keukenruimtes. 


Bij CVT bent u verzekerd van betrouwbaar advies voor uw nieuwe keuken. Onze keukenontwerpers zijn altijd in de buurt. Wil je nog meer kennis en inspiratie opdoen? Kom langs in één van onze showrooms of maak een afspraak met een van onze keukenadviseurs.

Terug
Sluiten