De invloed van keukengrepen

Ook al lijken keukengrepen een onbelangrijk detail, niets is minder waar. Keukengrepen kunnen uw keuken maken of breken. Zorg er daarom voor dat u ook aandacht besteedt aan passende handgrepen bij uw keuken. Er zijn verschillende soorten grepen en deze passen bij verschillende keukenstijlen. Benieuwd naar welke grepen bij uw gewenste keukenstijl passen? Lees hier dan verder.

Grepen in de landelijke keuken

In landelijke keukens spelen grepen van keukenkastjes een groot deel in het uiten van de klassieke stijl. Aanwezige, sierlijke grepen typeren het uiterlijk van de landelijke of klassieke keuken. Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van praktische handgrepen met sierlijke ornamenten. Dit zien we terug in de nog steeds populaire stijl van landelijke keukens.

De knopgreep is een klassieke handgreep die met name op de keukenkasten van landelijke keukens wordt bevestigd. Ook een komgreep wordt veelal gebruikt in de klassieke keukenstijlen. Dit zijn twee type handgrepen die erg aanwezig zijn en daarmee mooi passen op de keukenkastjes in de landelijke keuken. Als laatste een voorbeeld van een nog extravagantere handgreep: de ringgreep. Een unieke handgreep die perfect past in de landelijke keuken door het aanwezige en sierlijke uiterlijk.

Grepen in de moderne keuken

Bij  moderne keukens is het belangrijker om de keukengrepen zo simplistisch mogelijk te houden. Sterker nog, in de moderne stijl zien we vaak een volledig greeploze keuken. De trend van greeploze keukenkastjes komt voornamelijk voor in de moderne keukenstijl.

In een moderne keuken gaat het om een strak en recht uiterlijk. De greeploze keukenkastjes houden de belijning van een moderne keuken recht, uniform en simplistisch. Heeft u toch liever greepjes in uw moderne keuken? Semi-greeploze keukenkastjes zijn ook erg populair in de moderne keuken. Een handgreep die we veel terugzien in de moderne keuken is het rechte handvat, meestal wit of grijs gekleurd en gemaakt aluminium.

Grepen in de industriële keuken

Industriële keukens hebben een stoer, gewaagd en doorleefd karakter. Dit zien we ook vaak terug in de stijl van de keukengrepen. Robuuste, metalen handgrepen typeren de industriële ‘look’. Een mooie handgreep voor industriële keukens is dan ook de metalen stang. De vorm van handgrepen in een industriële keuken kan verschillen, maar ze zijn meestal wel van metaal gemaakt. Zo kunt u ook een knopgreep, komgreep, of recht handvat verwerken in uw industriële keuken, als deze maar van een stevig metaal is gemaakt. In een enkel geval zien we ook greeploze keukenkasten terugkomen in een industriële keuken, en ook dit kan mooi passen in de industriële stijl. Een veelzijdig scala aan soorten keukengrepen is dus mogelijk in de industriële keuken.

 

Meer inspiratie opdoen?

Benieuwd naar nog meer verschillende handgrepen en hun bijpassende keukenstijl? Vraag dan het gratis keukenmagazine van CVT Keukens aan. Dit magazine staat boordevol originele ideeën, beelden van onze prachtige keukencollectie en verrassende tips voor een nieuwe keuken. Heeft u liever op maat gemaakt advies? Maak vrijblijvend een afspraak met onze keukenadviseurs. Zij luisteren naar uw wensen en helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Terug
Sluiten