Mooie en praktische keukenaccessoires

Keukenaccessoires zijn meestal niet het eerste waar u aan denkt bij een keuken. Dat is niet zo gek, want accessoires hebben niet altijd praktische functie en het zijn vaak kleine voorwerpen. Echter zijn accessoires in de keuken vaak belangrijker dan u denkt, dit maakt namelijk uw droomkeuken écht af. Hiermee wordt de keuken nog persoonlijker en sfeervoller.

U kunt met keukenaccessoires alle kanten op, waardoor het soms best lastig is om de juiste keuze te maken. U wilt de keuken natuurlijk ook niet te druk maken met te veel accessoires en u wilt dat de accessoires ook mooi op elkaar afgestemd zijn. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van accessoires in de keuken? Lees dan verder en laat u inspireren.

Keukenproducten als accessoires

In de keuken moet u het soms doen met veel keukenspullen en beperkte opbergruimte. Dat kunt u handig omzetten door keukenspullen te gebruiken als decoratie. Zet uw mooiste servies op een prominent plekje in de keuken, zoals in een open kast of een mooie vitrinekast. Richt er een mooi spotje op en u hebt prachtige, persoonlijke accessoires gecreëerd. Houten keuken accessoires maken de keuken nog warmer en sfeervoller.

Maak een wand in de keuken leuker door er houten snijplanken op te hangen. Het zal u verbazen wat voor effect u hiermee kan creëren. Dit is ook meteen erg praktisch want u kunt er direct makkelijk bij. Niet alleen snijplanken, maar ook ander keukengerei kan erg handig en stijlvol zijn om op te hangen aan een rekje aan de muur. Denk daarbij aan pollepels, spatels en gardes. Door hier enkel rvs of zwarte keuken accessoires te hangen, creëert u een chique uitstraling.

Planten

Met planten brengt u direct gezelligheid in de keuken. Het ziet er dan ook gelijk leuk en levendig uit. Voordat u sfeervolle planten inkoopt, let wel even op de soort plant die u wilt aanschaffen. Niet elke plant is namelijk geschikt in de keuken. Het is bijvoorbeeld verstandig om giftige planten te vermijden op plekken waar u eten bereidt. Bovendien is het licht in de keuken ook heel belangrijk. Sommige planten hebben veel licht nodig, andere juist niet.

Hetzelfde geldt voor luchtvochtigheid in de ruimte. Kruidenplantjes zijn ideaal voor in de keuken. Ze zien er leuk uit en u kunt ze ook nog eens eten. Heeft u niet veel ruimte om de kruidenplantjes te plaatsen? Dan kunt u ze ook aan de muur hangen. Hangplanten aan de muur of het plafond zijn ook ideaal voor in de keuken, omdat deze tevens geen ruimte in beslag nemen.

Accessoires voor uw aanrecht en spoelbak

Met de juiste accessoires voor het aanrecht en de spoelbak maakt u de keuken nog praktischer en overzichtelijker. Zo kunt u met een handig aanrechtafvalbakje klein afval deponeren op uw aanrecht. Een gootsteenorganiser en een inzetbakje zijn handige spoelbakaccessoires. Met een gootsteenorganiser bergt u producten op zoals een vaatdoek, sponsje en schoonmaakmiddel en een inzetbakje is ideaal tijdens het afwassen.

Maar er zijn nog meer handige accessoires om uw keuken er netjes uit te laten zien. Hang een keukenrolhouder aan de muur, zodat er nooit meer een losse rol op het aanrecht staat. Dit ziet er direct stijlvoller uit. Hang aan de binnenkant van uw keukenkasten haken op waaraan u kleine pannen en overige keukenproducten kunt ophangen. Met deze kleine accessoires ontstaat er direct een geheel andere look in uw keuken.

Neem een kijkje in de showroom

Er zijn veel handige en leuke accessoires die uw keuken direct een boost geven. Zorg daarnaast ook altijd voor een opgeruimde keuken voor een optimaal effect. Wilt u meer weten over handige of luxe keukenaccessoires? Bestel dan onsgratis keukenmagazine. Dit magazine staat vol tips en inspiratie voor een stijlvolle keuken.

Liever de mogelijkheden met eigen ogen zien? Kom dan gerust langs en bekijk de keukenaccessoires ineen van onze showrooms. Wenst u persoonlijk advies? Maak dan vooraf eenafspraak met een van onze adviseurs. Onze adviseurs luisteren naar uw wensen en stellen met u de beste elementen samen naar uw stijl.

Terug
Sluiten