Duurzaamheid in de keuken

Het is iets dat steeds belangrijker wordt: duurzaamheid. De vraag naar duurzaamheid neemt daarom alsmaar toe, ook als het gaat om keukens. Maar welke mogelijkheden zijn er om een milieuvriendelijke keuken te creëren? CVT vertelt u graag over enkele mogelijkheden om uw keuken meer milieuvriendelijk en duurzaam te maken. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

1 - Een duurzaam fornuis

Nog steeds zijn er veel mensen die heel graag op gas koken, maar deze manier van koken is veel minder duurzaam dan bijvoorbeeld inductie. Bij het koken op een inductieplaat gaat er nauwelijks warmte verloren, wat bij koken op gas wel het geval is. Ook de snelheid waarmee gerechten bereid worden draagt bij aan energiebesparing. Koken op inductie is erg efficiënt en dus goed voor het besparen van energie. Tip: kook ook vaker met deksels, zodat het kookproces sneller verloopt.

2 - Duurzame apparaten

Hoe groter de apparatuur, hoe meer baat u erbij heeft als dat apparaat duurzaam is. Denk hierbij aan slimme ovens en zuinige koelkasten. Maar ook met kleine apparaten kunt u een verschil maken. Kies bijvoorbeeld voor een duurzame keukenmachine, toaster en koffiezetapparaat. Duurzame apparaten zijn vaak iets duurder dan niet-duurzame apparaten, maar dit verdient zich terug door een lager energieverbruik en een meer duurzame keuken.

3 - Waterbesparende kraan

Tegenwoordig zijn er allerlei kranen die waterbesparend zijn. Veel mensen laten bijvoorbeeld een tijd lang water uit de kraan stromen voordat het water warm genoeg is. Een ideale oplossing hiervoor is een duurzame kokend water kraan. Uit deze 3 in 1 kranen stroomt in een handomdraai koud, warm en kokend water. Zo tapt u precies de hoeveelheid water die u nodig heeft. Wilt u meer weten over kokend water kranen? Dan is deze blog wellicht interessant voor u. 

4 - Duurzaam leven

Wilt u een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst? Probeer dan zoveel mogelijk duurzaam te leven door bewuste keuzes te maken. Dit kan op allerlei manieren. Neem bijvoorbeeld een douche in plaats van een bad, zet de verwarming een graadje lager, zet apparaten uit wanneer u ze niet gebruikt of koop producten met weinig of geen verpakkingsmateriaal. In de keuken betekent dat vaak verse producten, en dat is ook nog eens lekkerder! Ook afval scheiden (plastic, papier en groenafval) valt onder duurzaam leven.

Meer weten over kokend water kranen?

Zoals u leest brengt een kokend water kraan in de keuken veel voordelen met zich mee. Wilt u na het lezen van deze blog nog meer informatie over kokend water kranen? Dan nodigen wij u uit om langs te komen in een van onze showrooms.

Wilt u persoonlijk advies? Maak dan vrijblijvend en eenvoudig een afspraak met een van onze keukenadviseurs. Zij voorzien u graag van deskundig advies en helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Terug
Sluiten