Downdraft afzuiging: maak een afzuigkap overbodig

Een downdraft afzuiging is een afzuigkap verwerkt in het aanrecht. Hierdoor is een grote, in het zicht hangende afzuigkap overbodig. De downdraft afzuigkap bedient u met een simpele knop op de bedieningsplaat. De afzuigkap schuift in dit geval omhoog en neemt de geuren tijdens het koken direct weg. Klaar met koken? Met een simpele druk op de knop verdwijnt de downdraft afzuiging weer in het keukenblad. Erg praktisch en extra stijlvol in een moderne keuken. De downdraft afzuigingen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en aangeboden door verschillende merken. Wilt u graag meer weten over de downdraft afzuiging? Lees dan verder en ontdek de mogelijkheden en voordelen van downdraft bij CVT Keukens.

De voordelen van een downdraft afzuiging

De traditionele afzuigkap is vaak een onderdeel in de keuken die u graag weg zou willen laten. Deze grote, metalen afzuigkap kan namelijk een onaantrekkelijk beeld vormen in uw keuken. Echter is een afzuigsysteem onmisbaar in iedere keuken. De downdraft afzuiging biedt de oplossing. Dit afzuigsysteem is verwerkt in het aanrechtblad en is enkel zichtbaar wanneer u aan het koken bent. Met een simpele knop op het display laat u de afzuiging naar boven komen en stelt u deze volledig in naar wens.

Aangezien de downdraft afzuiging volledig is weggewerkt in het aanrechtblad zorgt dit voor een strakke en moderne uitstraling in de keuken. Vooral in een keuken met een kookeiland of een open keuken is een downdraft afzuiging ideaal. Een prominente, metalen afzuigkap midden in de ruimte is hierdoor overbodig. Daarnaast is de downdraft afzuiging extra veilig in uw keuken en maakt deze weinig geluid tijdens het afzuigen. Dit is ideaal wanneer u gasten aan uw kookeiland hebt zitten.

Downdraft afzuigingen van diverse merken

Het downdraft afzuigsysteem wordt door diverse merken aangeboden. De merken Siemens en Bosch bieden onder andere de luxe downdraft afzuigsystemen. Deze afzuigsystemen zitten in het werkblad en schuiven omhoog tijdens het gebruik van de kookplaat. Ook het merk Bora biedt luxe, geïntegreerde afzuigsystemen. Het Bora afzuigsysteem is verwerkt in het aanrechtblad en neemt vanaf hier de dampen en geuren op vanuit het kookveld. Dit afzuigsysteem is dus volledig weggewerkt in het aanrechtblad en zelfs tijdens het koken niet zichtbaar.

Aangezien het Bora systeem in het midden of aan de zijkant van de kookplaat wordt geplaatst, worden de geuren en dampen direct weggenomen. De dampen hebben dus niet de mogelijkheid om zich te verspreiden door de ruimte. De onderdelen van het afzuigsysteem haalt u er eenvoudig uit en reinigt u direct in de vaatwasser. Dankzij deze snelle en eenvoudige reiniging geniet u altijd van een frisse en schone keuken.

Kom langs in onze showroom

Wilt u graag meer informatie over de downdraft afzuigingen of wilt u de mogelijkheden van de downdraft afzuiging bekijken? Kom dan langs in een van onze showrooms en bekijk de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van downdraft afzuiging. De keukenadviseurs van CVT Keukens voorzien u graag van alle informatie en helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Terug
Sluiten