Achterwanden in de keuken

Er wordt vaak weinig aandacht besteed aan de achterwanden in de keuken. En dat terwijl er diverse mogelijkheden zijn om de achterwand van uw keuken op te leuken. Los daarvan bepaalt de keukenwand vaak de sfeer van uw keuken. Reden genoeg om uzelf hier eens in te verdiepen. Daarom licht CVT Keukens een aantal mogelijkheden voor u uit. Lees gauw verder en laat u inspireren.

Een spatwand in de keuken?

Houdt u van koken, maar niet van schoonmaken? Dan is een spatwand de oplossing. Een spatwand beschermt de muur namelijk tegen kookspetters. De spatwanden worden gemaakt van verschillende materialen, maar zijn allemaal onderhoudsvriendelijk. Dat is tenslotte het doel van de spatwand.

Kies bijvoorbeeld voor een spatwand van glas of ga voor een spatscherm van composiet. Of wat dacht u van een spatwand in natuursteen? Door zijn authentieke, natuurlijke uitstraling krijgt uw keuken meteen een unieke boost. Een spatwand van tegels zorgt daarentegen voor een speels effect.

Diverse stijlen

Achterwanden bepalen grotendeels de sfeer van uw keuken. Het is dus belangrijk dat de achterwand past bij de sfeer die u voor ogen heeft. De sfeer kan worden bepaald door kleur, materiaal en vormen. Elke keukenstijl biedt ruime mogelijkheden voor het inrichten van de achterwand.

Kleurrijke tegeltjes zorgen voor een speels effect terwijl een glazen achterwand juist een moderne, rustige uitstraling creëert. Heeft u een moderne of industriële keuken? Met een achterwand van roestvast staal oogt uw keuken nóg unieker. In deze blog over kleuren in de keuken leest u wat voor sferen kleuren creëren in een keuken. 

Waar moet ik op letten bij materialen?

Welk materiaal u ook kiest, lees u goed in over de voordelen en aandachtspunten van het materiaal. Sommige materialen zijn namelijk niet hittebestendig of hebben veel onderhoud nodig. Zo zijn krassen sneller zichtbaar bij een roestvast stalen achterwand. Bij een houten achterwand is het goed om te weten hoe ik dit het beste kan onderhouden zodat u lang van dit natuurlijke product kan genieten.

Heeft u kinderen die graag een handje helpen in de keuken? Een kunststof achterwand is het makkelijkste schoon te houden. Tot slot verschillen de materialen qua prijs. Een geverfde achterwand is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een achterwand van natuursteen. Op deze pagina over keukenbladen worden de verschillende materialen door CVT Keukens voor u uitgelicht.

Meer inspiratie opdoen?

Het is dus belangrijk om een achterwand te kiezen die aansluit bij uw keuken. Wilt u na het lezen van deze blog nog meer inspiratie opdoen? Vraag het gratis CVT Keukenmagazine aan. Dit magazine wordt gratis bij u thuisbezorgd en staat boordevol inspiratiebeelden en originele ideeën. Heeft u liever op maat gemaakt advies? Dat kan natuurlijk ook! Maak vrijblijvend een afspraak met onze keukenadviseurs. Zij luisteren naar uw wensen en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Terug
Sluiten