Direct naar content

Keukentrends 2024

4 min leestijd

Laat u inspireren door de veelbelovende keukentrends van 2024 bij CVT Keukens. In het hart van ons huis, waar koken en samenzijn samenkomen, is de keuken een plek van comfort en stijl. Ontdek hoe de nieuwste trends voor 2024 uw keuken een frisse uitstraling kunnen geven, of laat u meenemen in de mogelijkheden voor een geheel nieuwe keukenervaring. Bij CVT Keukens delen we graag de innovatieve ontwerpen en concepten die het komende jaar zullen domineren, waardoor uw keuken niet alleen functioneel, maar ook een bron van inspiratie wordt.

Karakteristiek hout

In 2024 verwelkomen we de opkomst van karakteristiek hout in keukenontwerpen. Terwijl zwart zijn kracht behoudt, zien we steeds vaker de verschuiving naar diepe, donkere houttinten. Deze warme, rijke houtkleuren voegen een vleugje gezelligheid toe aan de keukenomgeving. Denk aan diepbruine en notenhouten nuances die zich subtiel vermengen met zwarte accenten. Hout krijgt een centrale rol in diverse elementen, variërend van keukenkastjes tot het werkblad en zelfs subtiele houten plankjes voor het uitstallen van kruiden. Deze trend omarmt de natuurlijke textuur en warmte van hout, waardoor een keuken een uitnodigende en karaktervolle sfeer krijgt.

Beige als basis

Lichte, warme kleuren, met beige als stralende basis voor keukeninterieurs vormen de basis van veel keukens en interieurs in 2024. De zachte tonen van beige, taupe en zand vormen de kern van deze trend, vaak gecombineerd met licht hout zoals eiken of alles ton-sur-ton. Opvallend is ook de gedurfde combinatie van beige en donker hout, grenzend aan het zwart, voor een spannend en sfeervol contrast. Beige reikt verder dan de keuken, het fungeert ook als een uitstekende basis voor het hele huis, waardoor alle ruimtes naadloos op elkaar aansluiten. 

Een open sfeer

Het versterken van een open sfeer in de keuken is een belangrijk aspect van de interieurtrends in 2024. Glaskasten en open vakkenkasten spelen hierbij een cruciale rol. Door te kiezen voor transparante elementen, zoals glazen kastdeuren, wordt de ruimte visueel geopend en ontstaat er een lichte en open uitstraling. Ook krijgen mooie glazen en servies een eigen podium om te schitteren. Naast glaskasten kunnen open vakkenkasten ook dienen als decoratieve opslag, waar u bijvoorbeeld stijlvolle keukenaccessoires, planten of boeken kunt tentoonstellen. Het creëren van een open sfeer wordt zo niet alleen functioneel, maar voegt ook een decoratieve dimensie toe aan de keuken.

Maak indruk met marmer

In 2024 is marmer dé ster in keukenontwerpen, een tijdloze klassieker die nog meer aandacht en waardering krijgt. Deze natuurlijke schoonheid vindt zijn weg naar keukenbladen met opvallende aderen en marmerstructuren, die zowel elegantie als stijl toevoegen aan de ruimte. Wat deze trend extra boeiend maakt, is de veelzijdigheid ervan.

Marmerlook is nu beschikbaar in diverse bladmateriaal soorten, waardoor u het perfecte materiaal kunt kiezen dat bij uw stijl past, van echt marmer en kwartsiet tot composiet en keramiek. Zelfs kunststof bladen bieden nu een breed scala aan keuzes, waardoor u met marmer moeiteloos indruk kunt maken in elke keuken.

Maak nu een afspraak en ontdek de trends van 2024

Van karakteristiek hout en een warme beige basis,tot een open en uitnodigende sfeer en verbluffende marmeren werkbladen; ontdek de nieuwste trends van 2024 samen met CVT.  Laat u inspireren door ons gratis magazine of kom langs in één van onze showrooms en maak een afspraak met een van onze keukenadviseurs. Bij CVT bent u verzekerd van betrouwbaar advies voor uw nieuwe keuken.